Chovatelé Fjordských koní, spojte se!

Představovat českým chovatelům plemeno Fjordského koně není třeba. Dostatek informací podala už v roce 2006 paní Petra Kutá v časopise Jezdectví (číslo 2/2006, článek „Fjord: Sympaťák ze severu“). Další článek, který se snažil probudit hrdost u jejich majitelů, byl zveřejněn na našem portálu a jmenoval se „Pojďme chovat Fjordské koně“.

Fjordi

 

A protože my se mezi hrdé majitele těchto obdivuhodných zvířat řadíme, rádi bychom Vás informovali o vzniku neziskové organizace jménem Svaz Chovatelů Fjordských Koní v ČR, o.s. (dále jen SChFjK ČR). Naším hlavním cílem je podpořit a zkvalitnit čistokrevný chov Fjordských koní v ČR v souladu se stanovami a chovatelským řádem Fjord Horse International (FHI). Toto občanské sdružení, založené v souladu se zákonem č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, je dobrovolná, nezávislá organizace sdružující majitele, chovatele a příznivce tohoto původem norského plemene z celé České republiky k aktivní činnosti zaměřené na podporu, rozvoj chovu a jejich využití.
Přáním SChFjK ČR je sjednotit chovatele a příznivce Fjordských koní a společnými silami usilovat o rozvoj chovu v České republice. Je důležité, aby si majitelé i obdivovatelé mohli vyměňovat zkušenosti a vzájemně o sobě věděli. Naše organizace by ráda i s Vaší pomocí získávala často těžko dostupné informace o tomto plemeni. Navštivte naše webové stránky www.schfjkcr.cz. Rádi Vám rovněž zodpovíme jakékoliv informace ohledně našeho občanského sdružení na info@schfjkcr.cz.
Závěrem bychom Vás, majitele, chovatele a obdivovatele, rádi vyzvali k aktivitě, kterou si Fjordský kůň opravdu zaslouží. Staňte se členem Svazu Chovatelů Fjordských Koní v ČR.
Pokud takového koně máte doma, nezůstávejte chladní k jeho osudu u nás, buďte na něj hrdí a dejte vědět ostatním, že máte doma FJORDA a ne jen tak ledajakého malého koně.
SChFjK ČR - Karel Zvoníček
Foto Magdalena Hamříková (www.almanzor.ic.cz)

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.