Hřebec na dnešní den: 2316 I'm Jaguar

PR text / Jedinečný původ mladého hřebce 2316 I’M JAGUAR je kombinací linií DIAMANT DE SEMILLY, tedy GRAND VENEUR a LANDGRAF I, tedy plnokrevné LADYKILLER. I’M JAGUAR byl vychován Teamem Nijhof v Holandsku a jeho pronajímatelem je ZH Písek s.p.o. Hřebec reprezentuje plemennou knihu KWPN.

Jeho otec I’M SPECIAL DE MUZE je chovatelským produktem renomované stáje de Muze Jorise Brabandera. Tento po všech stránkách jedinečný plemeník jako osmiletý dosáhl výkonnosti 145. Jezdec Zöi Snels potvrzuje jeho obrovské kvality. "Myslím, že má 100% kvalitu v každém aspektu: je mimořádně opatrný, má obrovský skokový potenciál a úžasnou jezditelnost.“ I’M SPECIÁL DE MUZE zvítězil v nespočtu soutěží pro mladé koně. Sám je synem olympijského EMERALD, který byl pro sezónu 2017 zařazen do holandského A Teamu. Jeho matka WALNUT má, stejně, jako její matka i bába výkonnost 160. WALNUT pochází z vynikající rodiny, a sama dala devět hříbat, z toho jsou dva plemeníci (I’M SPECIAL DE MUZE a FALAISE DE MUZE), výkonnostně jsou zatím čtyři její potomci na úrovni GP. WALNUT je produktem jedné z chovatelsky i sportovně nejvýznamnějších belgických rodin, která vyprodukovala více, než 30 plemenných hřebců, jako například QUERLYBED HERO, nebo VAGABOND DE LA POMME. Jejího otce NABAB DE REVE, netřeba příliš představovat. NABAB DE REVE má za sebou úspěšnou sportovní kariéru – 2. místo ve finále NC Donaueschingen, NC Lucerna, GP Lucerna, 3. v NC Aachen 2002, 3. místo družstva na WEG Jerez de la Frontera 2002 (Philippe Le Jeune). Ještě úspěšnější je jeho kariéra plemeníka, je zřejmě nejlepším synem famózního plemeníka QUIDAM DE REVEL.

Matka I’M JAGUARA SIELOTTIE má potomstvo GP v drezuře i ve skákání, jejím otcem je legendární BURGGRAAF po LANDGRAF I. Bába IELOTTIE dala 12 hříbat, mezi jinými RICHMONDA W (po BURGGRAAF) s výkonností GP a klisnu VOTTI LOTTIE, která je matkou plemenného hřebce KWPN FIRST VERDI. Rodina sahá až k prabábě ELOTTIE po RAMIRO Z, která je mimo jiné i matkou plemeníka KWPN AMADEUS (po GUIDAM) s výkonností GP.

2316 I’M JAGUR přináší do ČR naprosto mimořádné holandské a belgické skokové geny. Tento mladý figurantní hřebec již na Výběru do plemenitby pro PK CS zaujal silným a pozorným provedením skoku s výbornou mechanikou především pánevních končetin.

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.