Hřebec na dnešní den: Cola Zero

Cola Zero, mimořádně sympatický hřebec, umí zaujmout, a to nejen skokovým projevem, energickým a silným odrazem, ideální baskulí (skokovým lukem) a bleskovou technikou nohou. Cola Zero získal I c prémii a stal se tak druhým rezervním vítězem OS körungu ve Vechtě v roce 2010.

V prosinci roku 2011 absolvoval 30denní test ve Schlieckau, kde obdržel pohádkové konečné hodnocení 9,30 za skok. Ve skokové části byl hned třikrát hodnocen maximální známkou 10,0. Na stejném místě absolvoval v roce 2013 i 70denní test a opět potvrdil vysoká očekávání, neboť jej znovu dokončil coby nejlepší skokový hřebec s hodnocením 9,03. Nejlepší skokový hřebec 30denního i 70denního testu – to se ještě nestalo! Po prvních úspěších ve skokových soutěžích pro mladé koně se v roce 2016 představil na mezinárodní parkurové scéně, kde s Denisem Nielsenem zvítězil či se vysoko umístil v těžkých parkurech. S ohledem na vlastní výkonnost a první ročník hříbat, z něhož bylo mnoho potomků oceněno prémií, mu byla v roce 2012 udělena I b hlavní prémie pro skokové hřebce. Z prvního ročníku hříbat vzešli také 3 körovaní hřebci (2017 v Redefinu). První potomstvo již také dosahuje sportovních úspěchů v soutěžích pro mladé koně, např. dcera Caroline zvítězila v L parkuru se známkou 8,8. Jeho otec Cola, s Tanjou Sprehe velmi úspěšný v národním i mezinárodním sportu, patří již po mnoho let k nejlepším plemeníkům hřebčína Sprehe. Matka Quamina je sama výjimečnou skokankou, která má na svém kontě již více než 50 vítězství a umístění v parkurech do stupně S*** (něm.). Zvítězila mimo jiné v závodu Světového poháru v Lipsku 2014. Cola Zero se může chlubit prvotřídním původem, který je plný významných oldenburských sportovních plemeníků.

 

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.