Hřebec na dnešní den: Quando Unico

PR text / Obklopuje jej aura jedinečnosti, což vyjadřuje i jeho jméno: Quando Unico byl prémiovaným hřebcem vydraženým za rekordní částku a především „miláčkem diváků“ na hannoverském körungu v roce 2016 ve Verdenu. Ztělesňuje moderního drezurního koně s jasným vyjádřením typu a mimořádně harmonické stavby těla.

Oplývá také optimálními třemi základními chody a jeho první představení s jezdcem v sedle potvrzují naše vysoká očekávání. Dr. Werner Schade, který vede hannoverský chov, o něm řekl: „Má vše, co dnes dělá špičkového drezurního koně špičkovým.“

Jeho otec Quantensprung v roce 2016 fenomenálním způsobem debutoval na německých körunzích: Představilo se na nich sedm jeho synů, všichni z nich byli körováni a tři dokonce obdrželi prémii a byli vydraženi za více než 200 000 euro. V roce 2017 jeho synové na körunzích opět dosáhli úspěchů a řada jeho hříbat dosáhla vynikajících částek na různých aukcích. Sám Quantensprung získal bronzovou medaili na MS mladých drezurních koní ve Verdenu. Matka, st. prém. klisna Florenza Filana úspěšně absolvovala výkonnostní zkoušky klisen a je dcerou vítěze NRW körungu z roku 2014, hřebce Fidertanz. Ten byl úspěšným Grad Prix drezurním koněm a zplodil již na 51 körovaných synů. V typu a habitu je Quando Unico jasně ovlivněn svým vraným trakénským pradědem Hohensteinem I, což byl vynikající plemeník.

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.