MČR v kombinovaných soutěžích chladnokrevných koní 2016: neděle

Od 1. do 2. října se ve Svržně uskuteční Mistrovství České republiky v kombinovaných soutěžích chladnokrevných koní. V sobotu proběhne soutěž jednospřeží, v neděli pak soutěž dvojspřeží. Začátek je naplánovaný na 9 hodin. Aktualizace 2. 10. 17:00 HOD: V neděli byly na programu soutěže dvojspřeží. Více uvnitř.

Aktualizace 2. 10. 17:00 HOD: V sobotu byly na programu soutěže jednotlivců. Mezi 26 startujícími titul mistra vybojoval Jan Janovský z Chlumu s polským chladnokrevníkem Inspektor. Ten obsadil také třetí místo s valachem Brok. Titul vícemistra získal Dušan Turčan ze Sloupu v Moravském Krasu se svým chladnokrevným valachem Jurášek. Čtvrté místo patřilo Vladimíru Hajtmarovi s Galenem a páté Michalu Bančíkovi s Nailou. V jednotlivých disciplínách byl v kládě nejlépe hodnocen valach Saimon s Dušanem Turčanem. Ve formanské (vozatajské) jízdě zvítězila klisna Naila s Michalem Bančíkem. Těžký tah ovládl čtyřnásobný mistr v těžkém tahu Jurášek s Dušanem Turčanem.

Jedenáct dvojspřeží nastoupilo k nedělnímu MČR v kombinovaných soutěžích chladnokrevníků. Mistrem se stal Vladimír Hajtmar z Rovenska, když s párem slezských noriků Galenem a Gambitem vyhrál soutěž v kládě. Jeho koně pak zvítězili také v těžkém tahu, kde překonali celou 20m dráhu s váhou 3100 kg. Druhý se na MČR kombinovaných soutěží dvojspřeží umístil Dušan Turčan se Saimonem a Juráškem a třetí Jan Janovský s Brokem a Inspektorem. Dařilo se také Davidu Janošovi, který s klisnou Naila a valachem Brys stádlecký vyhrál formanskou jízdu.

 

 

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.