Novoroční zpověď

Bez přípravy a spontánně vám, příznivcům koní a hlavně těch chladnokrevných, odkrývám svůj dobrý pocit z právě uplynulého ročního období, časového intervalu s omezenou kapacitou pro skutečnosti a události.

Rekapitulace ukázala, že pro chov chladnokrevníků se za krátký čas nadchlo spousta mladých lidí, kteří mají odvahu o tomto oboru nahlas a bez ohnutých hřbetů mluvit a něco pro něj udělat.

Jsem ráda, že jsem tyto nejmenované osoby, jejichž výčet je nyní nepodstatný, poznala a že s nimi mohu spolupracovat. Vedle nich jsem totiž definitivně pochopila, že perzóny skrývající svá moudra pod omšelé kloboučky, které já i označuji "starými neproduktivními kloboučníky", jsou na konci své odvahy a sil čímkoliv pohnout kupředu - i s rizikem poučných ztrát, ale přesto KUPŘEDU a bez odzbrojujícího slova ALE!

Mrzí mne, že dosud některé z těchto osob, setrvávajících v peřinách svých současných jistot, a z osob bojících se možné, leč vyloučené konkurence v českých poměrech, ještě nepochopily nutnost vzdělaných a inteligentních chovatelů a ošetřovatelů a pracovníků i u chladnokrevných koní a vzpínají se a vzpínají před možnými a účelnými změnami. Ale každý vzpínající se kůň je ze odspoda velmi zranitelný malým a mrštným koníkem, který si dokáže zjednat autoritu.

Jindřiška SvobodováZačíná se tedy v podstatě znovu v této zemi budovat nová image koním, kteří jsou "neušlechtilým" stínem koním ryze sportovním, přesto mají přívětivou a otevřenou náruč pro své příznivce na vysokých školách, mezi lidmi těžce pracujícími pod tlakem vysokého psychického vypětí, pro mentálně i tělesně postižené lidské bytosti a pro ekologicky smýšlející rodiny, které je chtějí potkávat při turistických trasách v lesích. Děkuji jim za podporu návštěvou či financemi všech chladnokrevných aktivit, děkuji za odvahu fotografům a webmasterům pustit se do prezentace tématu, které není právě in a děkuji chovatelům, že někdy pomyslnou "káru" táhnou za své chladnokrevné koně, protože ve dvou se to lépe...

Těším se na vás všechny vedle velikosti megahorse a určitě vás budu v dobrém PRUDIT další rok!

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.