126. Velká pardubická s ČP: Den "D" pro Jana Faltejska a Charme Looka

V neděli 9. října 2016 proběhne již 126. ročník Velké pardubické s Českou pojišťovnou. Na programu bude jako 8. dostih se začátkem v 16:40 hodin. Jaké jsou sázkové kurzy a program celého dne? V článku najdete také informace o dopravě na dostihový den. Sledujte s námi výsledky dostihů před VP / VP: Lukáš Matuský nebude v sedle z důvodu sobotního zranění, zastoupí ho Dušan Andrés / Jak to dnes vidí M. Růžičková nebo Ivo Köhler? / Vítězem je počtvrté Jan Faltejsek a poprvé favorizovaný Charme Look: "Jenom jsem se vezl, děkuji Báře za připraveného koně..." / Výhry v sázkách / Návštěvnost

Startovní listiny | Sázkové kurzy

Aktualizace 12. 10. 15:20 HOD: I přes ne příliš příznivé počasí si v neděli cestu na pardubické závodiště našlo na pětadvacet tisíc diváků. U televizních obrazovek samotnou 126. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou trávilo 1,7 milionů diváků, další diváci dostihy sledovali na internetových serverech. Vrchol české překážkové sezony přenášel i nejsledovanější dostihový kanál Racing UK. Podrobnosti v tiskové zprávě.

Aktualizace 10. 10. 11:55 HOD: Celkový objem sázek v letošním roce činil 5,25 mil. Kč, z toho 4,82 mil. Kč v kurzových sázkách a 0,43 mil. Kč v totalizátorových sázkách na pořadí 2 a 3 koní. Nejvyšší výhra na jeden sázkový tiket byla letos vyplacena sázejícímu za uhodnuté pořadí prvních 3 koní v cíli Velké pardubické (1. Charme Look , 2. Ange Guardian 3. Zarif) za vsazených 350 Kč výhra 50.050 Kč! (Výherní kvóta na pořadí 3 koní byla 1.430 Kč za 10 Kč vsazených.) K výhře stačilo vsadit kombinaci prvních 3 koní v cíli po 350 Kč, celkem 6 kombinací za 2.100 Kč. Více v tiskové zprávě.

 

 

 

VELKÁ PARDUBICKÁ - ZMĚNY:

V sedle PEINTRE ABSTRAIT(IRE) nenastoupí Lukáš matuský, který se zranil v sobotních dostizích. Na jeho místo nastoupí zkušený Dušan Andrés.

Ohlasy před VP:

Martina Růžičková, trenérka favorita Charme Looka: Jsem strašně nervózní, musím pořád chodit.

Ivo Köhler, majitel Zarifa: Kůň je nachystaný dobře, tak uvidíme, věříme, že bude vpředu. Ale letos to bude hodně vyrovnané.  

MUDr. Tomáš Brož: Lukáš Matuský má ze včerejška pohmožděnou nohu, proto dnes nejezdí a nepůjde ani Velkou. (dr. Brož do pardubické nemocnice právě odváží dva zraněné jezdce, zřejmě Eliáše a Boekhouta).

PRŮBĚH DOSTIHU:

Rabbit Well s Josefem Váňou ml. vůbec neodstartoval. Na Taxisu spadli jen Reaper a Jakub Spáčil, po Taxisu vypadl Marek Stromský z Nikase, během dostihu spadl Korytář z Universe of Gracie.

Do cíle dojel s náskokem jako první počtvrté Jan Faltejsek v sedle favorizovaného Charme Looka (rozhovor s jeho původní jezdkyní Barborou Málkovou najdete v říjnovém Jezdectví!) a komentoval to: "Já jsem se v podstatě jenom vezl, děkuji Báře za připraveného koně...ano, váhal jsem, když mi ho nabídly na ježdění, vedly mě k tomu morální důvody, ale věděl jsem, že jde o dobré zvíře, takže jsem nakonec souhlasil..."  

Druhý doběhl Ange Guardian s Janem Kratochvílem a třetí Josef Bartoš se Zarifem.  


 

Výsledky

 

Cena firmy Chládek a Tintěra, Pardubice, a.s.

Čekání na chvostu, skvěle načasovaný útok a drtivý finiš. Tak by se ve zkratce dala popsat cesta pětiletého Vajgarose a jeho žokeje Jaroslava Brečky prvním dostihem mítinku 126. Velké Pardubické s Českou Pojišťovnou. Závod s naprosto klidným průběhem bez velkých kolizí ozdobily spolehlivé skokanské výkony všech účastníků. Tempo od začátku diktoval Brigadeur s Jaroslavem Myškou, přes kterého se však v závěru přehnala vlna soupeřů v čele s Buonarrotim. V posledních dvou stech metrech ale "aktivoval turbo" zmiňovaný Vajgaros, který zvítězil o jednu délku.

Cena Pivovarů Staropramen - Cena Laty Brandisové

Lehce mezi 7 koňmi zvítězili Jaroslav Myška v sedle favoritky Bugaboo, druhou Rain Magna dovedl do cíle Jan Kratochvíl, o 6 délek za nimi byla Vivienne of Gracie a Sertash Ferhanov.   

Cena portálu Kudy z nudy - Cena ČASCH
Po boji zvítězil polský Napastnik s žokejem Janem Faltejskem před Jaroslavem Myškou s Jesmoonem. Do cíle dojelo pouze 8 ze 12 koní, své koně zadržel třeba J. Sovka a J. Váňa ml. Kůň Narol (Radek Man) musel být po pádu utracen.

Cena podporovaná firmou ELTON hodinářská, a.s. PRIM MANUFACTURE 1949

Stylem start-cíl s náskokem 16 délek vyhrál tento handicapový dostih (70,5 kg) v neděli již podruhé Jaroslav Myška a Mirax. Druhý skončil J. Sovka a Artistmontot (64 kg) a třetí žák P. Složil s bratrem klisny Sixteen Sixtyseven.

Cena hejtmana Pardubického kraje - Cena Vltavy
Hned v úvodu dostihu na Irské lavici došlo k neposlušnosti Quatiki s Janem Faltejskem, o kousek dál došlo k hromadnému pádu kvůli chybujícímu Usockemovi s Jiřím Kouskem, kde skončil i favorit Talent s Pepou Bartošem, Josef Andrés, Marek Stromský nebo Jakub Spáčil. Pokračovalo jen 5 koní, z nich vyrazil v cílové rovince No Time To Lose s Janem Kratochvílem a s velkým náskokem zvítězil. Druhý dojel Marmiton (Ferhanov) a třetí Krocoleon s J. Myškou. Snad jsou všichni v pořádku.

Cena společnosti VCES a.s. - Cena Labe

Poté, co v dostihu dlouhém 5200 metrů dlouho vedl pole Trezor a Jiří Kousek, a nedaleko cílové roviny došlo ke kontaktu koně Renarda Argenté s plastovou bariérou, která poté spadla na zem pod nohy dalších koní, v cíli bojovala dvojice Delight My Fire se Švédem Niklasem Lovénem a favorizovná Arcione s Jaroslavem Myškou. Více sil měla Delight My Fire. O osm délek za nimi doběhl s J. Váňou ml. Rabitt Hawk Wing.  


Poplerův memoriál skupiny Profireal Group
Poslední dostih před Velkou vyhrál jistě kůň se startovním číslem 1 Tarant se žákem P. Složilem ml. před Theophilem s J. Váňou ml. a Turdem s J. Sovkou.

 

Vstupenky: Místa k sezení na tribunách jsou na neděli již vyprodána. Závodiště ale do prodeje uvolnilo další vstupenky na stání, které lze za určitých podmínek koupit i s padesátiprocentní slevou. Stačí při nákupu vstupenky na pokladně předložit jízdenku Českých drah s cílovou stanicí Pardubice. Sleva se nevztahuje na vstupenky zakoupené v předprodeji. Základní cena vstupného na stání je 190 korun, děti do 140 cm výšky mají vstup zdarma.

Doprava a parkování: Na nedělní 126. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou míří tisíce fanoušků, kteří mohou využít hned několik způsobů dopravy. Kromě automobilové dopravy lze využít i posilových spojů městské hromadné dopravy nebo vlaků Českých drah. Podrobnosti v tiskové zprávě.

 

Aktualizace 7. 10. 17:40 HOD: Pardubické závodiště v neděli mimo jiné uvítá i vévodu a vévodkyni z Roxburghe, vévoda je členem britského Jockey Clubu. Přijede také dvojnásobná olympijská vítězka ve všestrannosti Ginny Elliot. Ze zahraničí do Pardubic míří také představitelé závodišť z Merana, Cheltenhamu, St. Moritz, Wroclawi a Budapešti. Diplomatické kruhy budou zastupovat velvyslanci Spojených státu amerických, Ruska, Francie nebo třeba Číny. A samozřejmě nebudou chybět někteří členové Vlády ČR či předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Z českého showbyznysu do Pardubic míří namátkou Věra Martinová, Roman Šebrle, Ondřej Havelka, Iva Kubelková nebo třeba světoznámá módní návrhářka Beata Rajská.

 

PROGRAM DOSTIHOVÉHO DNE

11:00 Slavnostní zahájení

11:30 Cena firmy Chládek a Tintěra, Pardubice, a.s. – Cena Jana Kašpar 

12:10 Cena Pivovarů Staropramen – Cena Laty Brandisové

12:50 Cena portálu Kudy z nudy – Cena ČASCH

13:30 Cena podporovaná firmou ELTON hodinářská, a.s. PRIM MANUFACTURE 1949

14:10 Cena hejtmana Pardubického kraje - Cena Vltavy

14:55 Cena společnosti VCES a.s. - Cena Labe

15:40 Poplerův memoriál skupiny Profireal Group

16:40 126. Velká pardubická s Českou pojišťovnou

17:00 Slavnostní dekorování vítězů

Soubory ke stažení

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.