Bodlák: Měli jsme smůlu, rád bych se ale vrátil

Další britská mise úspěšné české krosařky skončila neúspěchem. Po Registaně a Orphee des Blins se nedařilo ani v letošním roce.  Pád Delight My Fire v Cheltenhamu lze těžko klasifikovat jinak, byť na trati krosu na nejslavnějším překážkovém závodišti světa se klisna prezentovala výborným výkonem. To si uvědomuje i trenér Radim Bodlák,který se tak z kolébky dostihového sportu  vracel se smíšenými pocity…

„Atmosféra byla parádní a celé to prostředí, to je něco, co člověka při první účastí hodně osloví,“ připouští Bodlák. „Pro nás ale velká škoda, že ten kros dopadl tak, jak dopadl. O to větší škoda, že k pádu došlo v okamžiku, kdy se dostih dal vyhrát. Jsem přesvědčený, že klisna na to měla, jenže místo vítězství přišla ta chyba…“

Chyba, která klisnu stála životní úspěch, byla zřejmě dílem chvilkové nepozornosti. „Napřed jsme si mysleli, že při skoku neměla tu výšku, ale když se člověk podívá na záznam, je jasné, že výška tam vlastně nakonec byla. Jenže neodskakovala ideálně, jak šli na skok s druhým koněm, je to šikmý skok a to nakonec s žokejem nezvládli ideálně. Jediná chyba nás bohužel stála dostih…“ posteskl si Bodlák.

I tak je ovšem rád, že klisna britský atak podnikla, a svým výkonem potvrdila, že na naše poměry je mimořádným koněm. „Z jejího projevu tam byli nadšení, n hned po dostihu za mnou byli Francouzi a lákali nás na jejich dostihy Crystal Cupu, chválili ji i ostatní soupeři, to bylo velmi příjemné,“ konstatuje Bodlák. Pro příští rok ovšem má pro klisnu daný plán, samozřejmě za předpokladu, že se jí podaří udržet v kondici podobné letošnímu podzimu. „Chtěli bychom absolvovat polský dostih Crystal Cupu, splnit kvalifikaci na Velkou, a na podzim by měla vrcholy ve Wroclawi a v Pardubicích. Všechno ostatní je vzdálená budoucnost,“ vypočítává Bodlák připouští ovšem, že do Cheltenhamu by se rád vrátil.

„Určitě, ta atmosféra je neskutečná, určitě bychom se tam rádi vrátili. Ukázalo se ale, že skutečně má smysl uvažovat pouze o krosech, Taurito na proutěných překážkách prostě v dostihu nestíhal, tam je to v Británii prostě jiná kategorie,“ uznává Bodlák na adresu svého druhého svěřence, který se zúčastnil britské výpravy.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.