Chuchle zvyšuje prestiž a úroveň metropolitních dostihů

Dostihová sezóna klepe na dveře a v té letošní chuchelské závodiště oslaví jubileum 100 let své existence. - Hřebčín Napajedla vypisuje prémie pro své odchovance.

Historie závodiště na ČT1
V neděli 19. března uvede program ČT 1 ve 14:50 v rámci cyklu Hledání ztraceného času od renomovaného filmového a televizního historika Karla Čáslavského díl nazvaný Velká Chuchle dostihová. Jako předzvěst sezóny, která už klepe na dveře a v níž chuchelské závodiště oslaví jubileum 100 let své existence, věnuje se dvacetiminutový pořad prvním čtyřiceti letům existence pražského závodiště. Vedle zdokumentovaných nejznámějších událostí (např. návštěva TGM v roce 1931) nabídne i některé dosud nepublikované, nové a mimořádně zajímavé skutečnosti z chuchelské historie.

Soutěž pro vodiče koní
Chuchelské závodiště připravilo atraktivní soutěž i pro ošetřovatele a vodiče dostihových koní. O každém dostihovém odpoledni, ve všech dostizích, bude vyhodnocen nejlépe upravený kůň. Vítěz obdrží cenu 500 Kč a kůň, který bude vyhodnocen jako nejlépe upravený v rámci celého dne, získá svému vodiči prémii 1000 Kč. To ale tentokrát nebude všechno! Protože partnery této soutěže letos budou kromě tradičních Chris Richner Bloodstock, či Rabbit Trhový Štěpánov také např. Schaumann ČR, Course and Distance z Velké Británie a French Racing and Breeding Committee, mohou se vítězové těšit i na exkluzivní věcné dárky!

Tato soutěž zapadá do koncepce zvyšování úrovně a společenské prestiže metropolitních dostihů. Ze stejného důvodu se však také pořadatel chystá daleko přísněji hlídat dodržování nařízení Jockey Clubu o povinnosti trenérů a majitelů účastnit se slavnostního dekorování vítězů, a to v oblečeni odpovídajícím významu tohoto ceremoniálu.

Bonus Hřebčína Napajedla
Pražské závodiště, jako jediné u nás, připravuje speciální akce pro majitele českých dostihových odchovanců. Lákavá novinka čeká ve druhé polovině sezóny na majitele dvouletých koní, jejichž chovatelem je Hřebčín Napajedla. Ve třech termínech (27.8., 17.9. a 15.10.) se na chuchelském závodišti uskuteční tři dostihy pro dvouleté koně III. kategorie, ve kterých bude kromě základní ceny 50.000 Kč a majitelské prémie 20.000 Kč proponován ještě Bonus Hřebčína Napajedla ve výši 20.000 Kč. Ten se v dostihu nedělí a získá ho účastník, který se ze všech koní napajedelského chovu v dostihu umístí nejlépe a zároveň do pátého místa celkově. Takže v případě, že takový napajedelský odchovanec dostih vyhraje, získá celkem 55.000 Kč (základní výhra 25.000 + majitelská prémie 10.000 + bonus 20.000)!!!

Pokud se v dostihu žádný napajedelský odchovanec na platném místě neumístí, bude částka přičtena k bonusu v dalším dostihu.

Filip Minařík zpět v Německu
Z úspěšného dvouměsíčního angažmá na Macau se o minulém víkendu vrátil žokej Filip Minařík. Úřadující německý šampión na asijské půdě startoval ve 130 dostizích a získal devět vítězství, dvanáct druhých a čtrnáct třetích míst, přičemž jím ježdění koně vyhráli 2,9 miliónu pataca, což je v přepočtu téměř 400.000 eur (ještě před pár lety musel pražský rodák na takovou sumu jezdit v Německu celý rok). Minaříkovi vyšel i návrat na evropské území - v nedělních dostizích v Dortmundu startoval třikrát a připsal si jedno první místo.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.