Dostihová sezona v Pardubicích startuje 20. června

Příznivci překážkových dostihů se dočkali. Dostihová sezona na Pardubickém závodišti odstartuje 20. června. Na pátečním jednání Rada Jockey Clubu ČR schválila první dva termíny z nového kalendáře, podle kterého se Zahajovací dostihový den uskuteční právě 20. června a I. kvalifikace na 130. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou 4. července.

Start dostihové sezony v Pardubicích pozdržela epidemiologická situace spojená s šířením onemocnění Covid-19 a také skutečnost, že pořadatel pardubických dostihů upřednostňoval konání dostihových mítinků s účastí diváků. Postupná uvolňování všech opatření zvýšila kapacitu účastníků na akci od 8. června na 500 osob, a tak se první dostihový mítink přiblížil realitě. „Dostihový spolek měl už několik týdnů zpět připravené náhradní termíny zrušených květnových a červnových mítinků. Rada Jockey Clubu při svém posledním jednání schválila první dva termíny a s nimi související propozice,“ řekl ředitel Dostihového spolku a.s. Jaroslav Müller a vysvětlil, proč Pardubické závodiště upřednostňovalo konání mítinku s diváky. „Diváci tvoří tu pravou kulisu, vytvářejí atmosféru. Druhým a podstatným důvodem jsou obchodní partneři, kteří jsou zároveň také diváky. Uspořádat kvalitní překážkový mítink znamená vysokou finanční náročnost a bez podpory partnerů je to velmi složité. Sice za námi stojí velcí a tradiční partneři, za což jsme vděční, ale s ohledem na ekonomický vývoj musíme počítat i s možnými omezenými finančními prostředky od dalších partnerů“.

Zahajovací dostihový den se měl původně konat v tradičním termínu 8. května. Nový datum tohoto mítinku 20. června je původním termínem pro II. kvalifikaci na 130. Velkou pardubickou, která by se měla podle návrhu Dostihového spolku uskutečnit ve druhé polovině července.

Zahajovací dostihový den nabídne 8 dostihů. Vrcholem bude Úvodní cross country, která v minulosti měla různé přívlastky. V posledních letech se nese jméno čtyřnásobného vítěze tohoto dostihu Koroka, který je také vítězem trojnásobným vítězem Velké pardubické. První ročník dostihu se konal v roce 1963.

Začátek dostihového dne bude ve 13:00 hod. O pravidlech pro účastníky a diváky budeme včas informovat.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.