Nedělní dostihové vrcholy pro favoritky

Karlovým Varům momentálně vládne 52. Mezinárodní filmový festival, ovšem příznivnci hvězd čtyřnohých si našli cestu na Hipodrom Holoubek s.r.o. Třetí letošní mítink se svou atraktivitou zařadil mezi vrcholy letošního roku. Důkladně připravenou dráhu si vyzkoušelo sedm desítek koní z Čech, Moravy a Slovenska.

Hlavní slovo v rovinovém programu dostaly plnokrevné dámy ve dvoukilometrovém testu II. kategorie. Místní specialitu, LETNÍ CENU KLISEN pod záštitou primátora města Karlovy Vary, prosadili tamní pořadatelé jako významnou srovnávací zkoušku nejlepších tříletých klisen se staršími před třinácti lety.

Bělka Venillie (ž.I.Janáčková Koplíková), loni těsně druhá v Oaks, byla v popředí zájmu sázejících nejen díky své barvě. Roli favoritky splnila naprosto přesvědčivým finišem. Na druhou v cíli Santa Padronu, která výkonnostní růst potvrzuje každým novým startem, nastřádala velmi lehce pět délek.

Florentina (ž.R.Koplík), která v minulém roce doběhla pátá, si tentokrát polepšila a navázala na dvě třetí místa z poslednich startů dalším.

V boji o přední příčky podle očekávání nechyběla ani Dang Gia (B.Ferhanov) a zopakovala si loňské 4.místo. Pátá Johanka (ž.Martina Havelková) si se ctí poprvé vyzkoušela dvoukilometrovou trať.

Překážkovým vrcholem dne byl 5. POHÁR JOSEFA VÁNI za podpory předních karlovarských podnikatelů.

Sedm účastníků prověřilo na trati dlouhé 4.500m patnáct skoků. A legendární turfman se konečně dočkal „svého“ poháru.

Za horkého favorita byl považován svěřenec trenéra Váni Tahini (P.Tůma), který v letošním roce předvádí na italské grupové a listed úrovni vynikající výkony. Třebaže tady na něho čekala mnohem delší porce, než na jaké je zvyklý, zvítězil zadržel o 12 délek před Peintre Elusifem (P.Složil). Velká sportovní smůla postihla talentovaného Azteka (M.Kubík), kterému nevyšel poslední skok kurzu a pro pád jezdce na nadějné pozici nedokončil.

Květnový vítěz z Bratislavy a loni druhý z pardubické Stříbrné trofeje Čáriray (J.Odložil) pěkným finišem z poslední pozice získal třetí místo. Čtvrté peníze bral nováček na českých drahách, ovšem ve Franicii na grupové úrovni skákající Boisblanc (ž.D.Andrés). Poslední dotované místo si nenechal vzít zkušený desetiletý veterán Dalmacio (R.Man).

Malý dárek k blížícím se narozeninám Jiřímu Chaloupkovi přichystal v Ceně Galerie umění Karlovy Vary líbivý ryzák Argano.

Svoji premiéru si odbyla jedna kulturní záležitost. Poprvé v historii se na závodišti prezentoval Karlovarský symfonický orchestr a podle nadšeného ohlasu je jasné, že by si diváci přáli takový vkusný hudební doprovod pravidelně.


Výsledky:

Cena HEJTMANKY KARLOVARSKÉHO KRAJE (III.kat., 1400m): Chica Querida (B.Ferhanov) – Nombeko (ž.J.Chaloupka) – Iman (J.Andrésová)

Cena GALERIE UMĚNÍ KARLOVY VARY (IV. kat., 2400 m): Argano (ž.J.Chaloupka) – Vossolie (J.Andrésová) – Eowyn (ž.K.Hlubučková)

Cena spol. LA NOVA CONSULTING (II.kat., 1600m): Riverton (ž.J.Šafář) – Bahama Pa Pa (ž.R.Koplík) – Facts And Figures (ž.P.Foret)

LETNÍ CENA KLISEN PRIMÁTORA MĚSTA KARLOVY VARY (II. kat., 2000m): Venillia (ž.I.Janáčková) – Santa Padrona (ž.P.Foret) – Florentina (ž.R.Koplík)

Cena KARLOVARSKÉHO SYMFONICKÉHO ORCHESTRU (III. kat., 2000m): Galis (ž.M.Laube) – Lucian (žk.L.Fialová) – Black Bet (ž.J.Verner)

5.POHÁR JOSEFA VÁNI za podpory předních karlovarských podnikatelů  (steeplechase NL, 4500m): Tahini (P.Tůma) – Peintre Elusif (P.Složil ml.) - Čáriray (ž.D.Andrés)

Cena spol. TENZA (steeplechase IV.kat., 3200m): Diamond Race (M.Kubík) – Simon Set (ž.J.Kousek) – Merella (ž.J.Myška)

 

 

Původní tisková zpráva

 

Festivalové dění se v neděli z centra lázeňského města částečně přesune na závodiště ve Dvorech. Alespoň pro ty, kteří si chtějí prohlédnout zejména čtyřnohé hvězdy zeleného travnatého koberce. Na Hipodromu Holoubek s.r.o. je připraven třetí letošní mítink složený z pěti rovinových a dvou překážkových dostihů.

Rovinovým vrcholem dne bude  LETNÍ CENA KLISEN PRIMÁTORA MĚSTA KARLOVY VARY (II.kategorie, 2.000m).

S ohledem na výbornou formu koní z tréninkového střediska manželů Myškových i výhodu nízké váhy můžeme na předních místech očekávat tříletou zástupkyni tuzemského chovu Johanku (ž.Martina Havelková). Bělka Venillie (ž.I.Janáčková Koplíková), loni těsně druhá v Oaks, bude v popředí zájmu sázejících nejen díky své barvě. Na startu se setká pět klisen, které v loňském ročníku obsadily od druhého po sedmé místo. Sedmiletá Sapsiree (ž.J.Chaloupka) se může opřít o zkušenosti z velkých dostihů, samotnou Letní cenu nevyjímaje. Třikrát se pokoušela vyhrát a loni jí vítězství uniklo po boji o necelou délku a půl. Největší počet triumfů v tomto dostihu má na svém kontě žokej Jan Rája. Ke třem stávajícím může přidat další. Povede loni třetí v cíli Letní ceny Romanettu. V boji o přední příčky by nemusela chybět ani v poslední edici čtvrtá Dang Gia (B.Ferhanov). Florentina (ž.R.Koplík), která v minulém roce doběhla pátá, v obou dvojkových testech nové sezóny obsadila třetí místo. Další adeptkou na přední příčky je Indian Lass (ž.J.Verner). Na dvojkové úrovni jednou vyhrála a dvakrát dosáhla na 5. místo. Výkonnostní růst ukázala v posledních dvou startech Santa Padrona (ž.P.Foret). Nebude překvapením, pokusí-li se o třetí triumf v řadě. Na dlouhou cestu za případným vítězstvím se vydává slovenská Katarina (ž.J.Šafář). Tialine (ž.M.Laube) si velmi dobře počíná na menších závodištích. Ze tří letošních startů obsadila dvakrát 3. místo a poslední účinkování ve třetí kategorii proměnila v lehké prvenství. Proniknou na dotovaná místa tréninkové a stájové kolegyně Latigera (M.Hrouda)  a Rabbit Percy (ž.M.Mach)?

Překážkovou lahůdkou bude POHÁR JOSEFA VÁNI za podpory předních karlovarských podnikatelů. Na osm účastníků čeká trať dlouhá 4.500m a patnáct skoků.

Za horkého favorita lze považovat svěřence trenéra Váni Tahiniho (P.Tůma), který v letošním roce předvádí na italské grupové a listed úrovni vynikající výkony.

Cestu za vítězstvím by mu mohl znepříjemnit s oporou zahraničních zkušeností Peintre Elusif (žk.P.Složil), ale i květnový vítěz z Bratislavy a loni druhý z pardubické Stříbrné trofeje Čáriray (J.Odložil). Výtečnou rovinovou třídu a skokový talent může uplatnit Aztek (M.Kubík). Zajímavým koněm je nováček na českých drahách Boisblanc (ž.D.Andrés). Nebo do výsledku promluví zkušený desetiletý veterán Dalmacio (R.Man)?

 

Program:

14.00   Cena HEJTMANA KARLOVARSKÉHO KRAJE (III.kat., 1400m)

14.30   Cena GALERIE UMĚNÍ KARLOVY VARY (IV. kat., 2400 m)

15.00   Cena spol. LA NOVA CONSULTING (II.kat., 1600m)

15.30   LETNÍ CENA KLISEN PRIMÁTORA MĚSTA KARLOVY VARY (II. kat., 2000m)

16.15   Cena KARLOVARSKÉHO SYMFONICKÉHO ORCHESTRU (III. kat., 2000m)

17.00    POHÁR JOSEFA VÁNI za podpory předních karlovarských podnikatelů  (steeplechase NL, 4500m)

17.30   Cena spol. TENZA (steeplechase IV.kat., 3200m)

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.