Dostihový den KaKa CZ s Dopravním podnikem Praha

Druhý měsíc letošní sezóny v AUTO HASE PARKU Velká Chuchle zahájilo, před opět početnou diváckou kulisou, nedělní odpoledne, v jehož vrcholu KaKa CZ – Květnovém handicapu se představilo deset čtyřletých a starších koní.

Pumpkin prodloužil sérii Rabbitu Trhový Štěpánov
V KaKa CZ – Květnovém handicapu (I. kat., 1830 m, 120 tis. Kč, 4l. a st.) pokračovala jarní hegemonie zástupců stáje Rabbit Trhový Štěpánov, která vyhrála už třetí hlavní dostih chuchelských nedělí za sebou. Vítězem se totiž stal čtyřletý reprezentant právě Rabbitu Trhový Štěpánov Pumpkin s žokejem Martinem Srncem v sedle (foto). Pumpkin, vítěz loňských Memoriálu dr. Frankenbergera a Velké červnové ceny, letos startoval poprvé a triumfoval v čase 1:56,77 naprosto suverénně o šest délek před pěticí bojujících soupeřů, z nichž nakonec druhé místo ukořistil Marl Bora (Quartis, ž. Chaloupka) o hlavu před sázkovým favoritem All About Samem (Agrolipt ČR, ž. Janáček). Další hlavu zpět obsadil čtvrtou příčku God Bless You (CK Martin Tour, ž. Koplík) stejně jako ve Velké dubnové ceně Factoringu ČS, krk za ním finišoval pátý Turzo (Hrubý, Koplíková) a jen krátká hlava dělila od nejnižšího honoráře šestou Oniris (Wrbna Racing, ž. Pavlíček).
 
Další dění
Cenou Hippospolu (hdcp IV. k., 1200 m) byl zahájen letošní Pohár PRE – Hippospol Cup, seriál pražských dostihů pro jezdce-žáky, a jistý triumf si v něm připsal pětiletý valach stáje Buc-Film Velasques s podruhé v kariéře vítěznou jezdkyní Dostalovou.

Následovaly dva dostihy pro nezvítězivší tříleté: v Ceně Nissan Qashqai (IV. k., 1200 m) vstup do letošní sezóny okořenil jistou výhrou hnědák stáje K-K Metal Sienit s jezdcem Zatloukalem, v Ceně Toyota Prius (IV. k., 1600 m) napodobila své stájové kolegy z předchozí neděle Kind Girl a Desperada klisna Silent Wings s jezdcem Hlavatým a po boji o krk přinesla stáji Stall Amor třetí triumf v posledních dvou víkendech.

V Ceně Dopravního podniku Praha (II. k., 1600 m) se dokázal znovu vítězně prosadit tmavý hnědák stáje GM Electronic Peerless Squeak, předchozí premiant pouze dostihu nezvítězivších tentokrát s žokejem Chaloupkou v sedle jistě odolal náporu trojice respektovaných soupeřů Uniray, Talgado, Lev a může zamířit na start Velké jarní ceny Holdingu Rabbit, kam je rovněž přihlášen.

Cena 135 let pražské MHD (hdcp III. k., 1600 m) přinesla druhé nedělní vítězství stáji K-K Metal, trenéru Martinu Suchánkovi a jezdci Zatloukalovi, bělka Dánská Princezna se druhého životního triumfu, dosaženého však stylem start-cíl lehce o čtyři a čtvrt délky, dočkala bezmála dva roky po svém vítězném pražském debutu.

Cenu Volvo XC Line (hdcp IV. k., 1830 m) nečekaně opanoval čtyřletý valach stáje BECK-International Lieve Star, v jehož sedle po opět dobrém výkonu zaznamenala druhé letošní prvenství úřadující amatérská šampiónka Linda Fedorowiczová.

V koncovce závěrečné Ceny SMS jízdenky (III. k., 2230 m) se o krk prosadil polobratr vítěze Tattersalls St. Leger 2008 Urodose Ulan, letos prvně startující hnědák DS Dvorce měl v sedle svého stálého žokeje Pavlíčka.

Příští dostihy ve Velké Chuchli: neděle 9.5. od 14 hodin – 62. Jarní cena klisen JVM Computers

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.