Dostihový svět: Česká senzace v Ascotu - Subway Dancer třetí v Champion Stakes

V senzaci první třídy proměnil český tým sobotní start v britských Champion Stakes. Subway Dancer,  který do dostihu nastupoval jako totální outsider, totiž vybojoval neuvěřitelné třetí místo, když Radek Koplík v jeho sedle v cílové rovině z posledního místa udolal pět soupeřů a daleko neměl ani k druhému místu. 

Suverénní byl v Champion Stakes favorizovaný Cracksman pod Frankiem Dettorim, který suverénně odešel od druhého Crystal Ocean a dominoval o šest délek. Crystal Ocean nakonec Subway Dancera porazil o tři čtvrtě délky. Subway Dancer, který se jako první český kůň od dob Darsalama zúčastnil britského dostihu grupy 1, vybojoval historické umístění

Cracksman je dosud nejlepším potomkem fenomenálního Frankela a v Champion Stakes absolvoval svůj poslední životní start, nyní zamíří do hřebčína. Druhý z Champion Stakes, Crystal Ocean, by se měl nyní vypravit do Breeders´Cupu. Český reprezentant Subway Dancer by se podle informací v Racing Postu nyní mohl pokusit o start při prosincovém mítinku Hong Kong International Races.

 

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.