Dostihový svět: Suverénní Bush Brave s Lukáškem vyhráli polské derby, v Meranu se nedařilo

Tomáš Lukášek vyhrál nedělní Polské derby. 73. Ročník dostihu na služiewieckém hipodromu se stal v závěru velkým sólem favorizovaného Bush Brave, kterého Tomáš Lukášek dovedl k suverénnímu desetidélkovému triumfu. Polské derby se sice odehrávalo netradičně, Lukášek si ale hlídal pozici a v cílové rovině nedal nikomu šanci. 

Bush Brave tak kráčí za polskou Trojkorunou a Lukášek si ve Varšavě užil velký double, neboť vyhrál v tamní verzi „zlatého poháru“ v sedle Cacciniho.

V italském Meranu se v neděli nehledal domov můj, ale důrazně zněla Marseillasa. Koně, které na závěrečný mítink italského dostihového jara přivezl francouzský trenér Guillame Macaire, byli v hlavních testech nad síly české elity. Úvodní francouzskou lekci udělil v Premio Ezio Vanoni na 3800 metrů francouzský Defit d´Estruval, na jehož štítě skončili čeští účastníci vedení King Arturem, třetí místo patřilo Secret Sinner. V 4600 m dlouhé Sch d´Europa dominoval Styline před Sztormem s Markem Stromským a Mazhilisem s Janem Kratochvílem, a 4000 m dlouhá Corsa Siepi se stěhuje na Slovensko zásluhou Meny Bay a Leightona Aspella, čeští koně v pořadí Playstarabad-Kifaaya-Terapena se seřadili od třetího do pátého místa. Francouzi se dočkali porážky až v závěru, když mezi tříletými bez české účasti dominoval nad francouzským hostem domácí talent Live your Life

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.