Evropský pohár žokejů nabitý hvězdami

V sobotu 28. září se v Chuchle Areně Praha uskuteční pátý ročník velkolepé mezinárodní dostihové akce: Leram Evropský pohár žokejů. Mimořádnou událostí dne bude přítomnost žokeje světového formátu Christopha Soumillona, s nímž se střetne jedenáct dalších skvělých jezdců, z nichž někteří už pražskou dráhu dobře znají, pro jiné půjde o premiérovou účast.

Tucet špičkových žokejů pochází z deseti různých zemí a dohromady již dokázali vyhrát přes šestnáct tisíc dostihů! Českou republiku budou zastupovat tři jezdci s historicky nejvyššími počty vítězství v kariérách Filip Minařík, Václav Janáček a Jiří Palík. Chybět opět nebude dvojnásobný vítěz EJC Bauyžan Murzabajev z Kazachstánu, který momentálně kraluje šampionátu v Německu, druhým žokejem, jenž dosud nechyběl na žádném z předešlých ročníků EJC, je Švéd Per-Anders Graberg. Naopak pražskou premiéru před sebou mají např. Nizozemec Adrie de Vries, Francouz Antoine Hamelin či Ir Colm O'Donoghue.

Leram EJC je nejbohatším rovinovým dostihovým dnem středoevropského regionu, v devíti dostizích bude mezi nejlepší rozděleno více než pět miliónů korun. Vrcholem sportovního programu pak je nejbohatší rovinový dostih střední Evropy Leram EJC Million s celkovou cenou 2,6 miliónu Kč. Kromě elitních domácích koní se představí také reprezentanti stájí z Francie, Německa a Slovenska.

Bonbónkem na samotný závěr dne bude dostih trenérů a osobností, v němž se po třech letech do dostihového sedla vrátí legenda českého turfu, osminásobný vítěz Velké pardubické Josef Váňa.

Nachystán je pestrý doprovodný program (křest nové knihy, autogramiáda žokejů, vystoupení mažoetek, vinobraní) a bohatá nabídka čeká i na nejmenší návštěvníky (jízdy na ponících zdarma, venkovní hřiště a na něm nové atrakce a herní prvky, maskot Kubík se sladkostmi či krytý dětský koutek Hříbátka s nejrůznějšími aktivitami).

První dostih startuje ve 13 hodin, areál Chuchle Areny Praha bude pro návštěvníky otevřen již o dvě hodiny dříve.

 

Startovní listiny

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.