Několik zraněných žokejů a mrtvý kůň při dostihu na Floridě

Několik dostihových odborníků se shodlo, že incident při sobotním dostihu v Gulfstream Parku na Floridě byl jeden z nejhorších, který kdy viděli. Jak informuje CBS Miami, 11. dostih v Gulfstream začal jako každý jiný. Podrobnosti uvnitř.

Jak ale koně točili do cílové rovinky, zakopl kůň Rafaela Hernandeze o koně před ním a oba prudce upadli na zem. Za ním běžící Joel Rosario a Kandoo neměli šanci jakkoliv zareagovat a převalili se přes padající dvojici. Na zemi se vzápětí ocitl i žokej Edgardo Zayas, jehož kůň se snažil incidentu před ním vyhnout skokem.

Nejhůře dopadl kůň Kandoo, kterého museli veterináři po dostihu uspat. Jak sdělil CBS Miami trenér koně, je to jak ztratit člena rodiny.

Joel Rosario utrpěl zlomeninu zápěstí a jeho helma ho zachránila od větší tragédie. „Helma se rozpadla na dva kusy,“ popisuje Ron Anderson, zástupce žokejů. „Celá kolize tak mohla skončit mnohem tragicky.“ Rafael Hernandez byl odvezen do nemocnice se zlomenou klíční kostí, zlomenými žebry a mnohočetnými vnitřními zraněními. Oba žokejové musí podstoupit několik operací a do sedla tak usednou znovu až za několik měsíců. Třetí žokej Edgardo Zayas bude však i přes vyvrtnutý kotník závodit v dalších dostizích, které jsou na programu ve středu.

Video si můžete prohlédnout zde.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.