Šlechtici zahájili novou sezónu na karlovarském závodišti

Karlovarskou dostihovou sezónu s pořadovým číslem 120 v sobotu dopoledne zahájili evropští šlechticové. Hlavní dostih, Jarní cena (Frühjahrspreis) Priller & Post Cup (II.kat., 2.000m) poodhalil první zájemce o start v červnovém Českém derby.

Ze španělského působiště do Varů přiletěl druhý nejúspěšnější žokej naší historie a vícenásobný tuzemský i španělský šampión Václav Janáček a Angkor Wata dovedl k lehkému vítězství. Jeho největší soupeř Chiouboucar doběhl podle papírových odhadů druhý. Znalost karlovarské dráhy dobře využila jedna ze dvou klisen v poli Tularka. V zahraničí otestovaný Mike Of Jape a  hnědák Államfö uzavřeli tabulový doběh.

Přestávky mezi dostihy vyplnila v chladném počasí přehlídka dámských klobouků, dostih šlechticů na dřevěných koních a vystoupení veltruského Jezdeckého spolku Dámy v sedle. Diváci sledovali dostih amazonek a líbivou čtverylku z období 2. poloviny 19. století na motivy skladeb Johanna Strausse.

 

Výsledky:

Visprion Cup (III.kat., 2.400m): Noble Fox (ž.J.Andrésová) – Valentino Dancer (žk.D.Liška) – Orphanta (M.Hrouda)

Cena města Karlovy Vary (III.kat., 1.600m):Sea The Night (ž.V.Korečková) – Nachtswaermer (ž.V.Janáček) – Roderika (M.Hrouda)

Stollbert – dostih Architektů (III.kat., 1.600m): Rolaliza (ž.J.Verner) – Thailand (ž.J.Chaloupka) – Speed Machine (ž.J.Rája)

Dostih Frey Consulting (IV.kat., 2.000m):Nee L´Amour (A.Florian) – Landaron (N.Petrlík) – Lemesína (ž.V.Janáček)

Jarní cena - Frühjahrspreis Priller & Post Cup (II.kat., 2.000m): Angkor Wat (ž.V.Janáček) – Chiouboucar (ž.V.Korečková) – Tularka (MHrouda)

Dostih Order Of Innocence (IV.kat., 3.000m): Kerabush (ž.J.Rája) – Cheminée (ž.J.Chaloupka) – Santin (ž.J.Verner)

 

 

 

 

 

Původní tisková zpráva

Karlovarskou dostihovou sezónu s pořadovým číslem 120 v sobotu dopoledne zahájí evropští šlechticové. Program 11. Dne evropské šlechty tvoří šest rovinových dostihů. Hlavní dostih, Jarní cena (Frühjahrspreis) Priller & Post Cup (II.kat., 2.000m), je určen tříletým koním s vysokými ambicemi do klasických dostihů nebo do testů nejvyšší kategorie. Což při náhledu do startovní listiny potvrzuje osm účastníků, kteří jsou hlášeni do červnového Českého derby.

Ze španělského působiště si do Varů na několik málo hodin odskočí Václav Janáček. Druhý nejúspěšnější žokej naší historie a vícenásobný tuzemský i španělský šampión mezi profesionálními rovinovými jezdci usedne do sedla Angkor Wata, čtvrtého z loňské Ceny zimního favorita.

Loňský triumf v hlavním dostihu by mohl zopakovat žokej David Liška, který pojede hnědáka Államfö.

K favoritům patří Chiouboucar (ž.V.Korečková), který v minulé sezóně dvakrát zvítězil.

O příčky nejvyšší by se měla ucházet i čtveřice tuzemských odchovanců.

Dobře si počínal loni jednou vítězný a jednou třetí Anjellico (ž.J.Chaloupka), jeho polobratr Goldeton (N.Petrlík) je navíc váhově zvýhodněný.

La Coral (ž.J.Andrésová), v jehož žilách koluje krev grupového vítěze z českých, slovenských, italských a rakouských drah Blue Corala, v dubnu zahájil závodní kariéru třetím místem ve trojkové společnosti. V zahraničí otestovaný Mike Of Hope (ž.J.Verner) navázal na dvě loňská druhá místa dubnovým brněnským vítězstvím ve čtvrté kategorii.

S plnými šancemi půjdou do dostihu obě klisny. Tularka (M.Hrouda) svůj loňský debut vyhrála a v karlovarské Ceně Masise doběhla na druhém místě. Do boje o stotisícovou dotaci by mohla zasáhnout čtvrtá z loňské Ceny zimní královny Moon Shot (ž.J.Rája).

Prozatím neumístěný Corston (ž.R.Koplík) se na karlovarské dráze představí poprvé.

Obtížně se odhadují šance Benjamina (A.Florian), kterého čeká dostihový křest.

Přestávky mezi dostihy vyplní přehlídka dámských klobouků, dostih šlechticů na dřevěných koních a vystoupení veltruského Jezdeckého spolku Dámy v sedle. Diváci se mohou těšit na dostih amazonek v dámských sedlech a čtverylku z období 2. poloviny 19. století na motivy skladeb Johanna Strausse.

Dění na závodišti bude zajištěno on-line internetovým přenosem na Galopp TV (www.galopp-tv.cz).

 

VSTUP ZDARMA.

 

Sobotní program:

10.00   Dostih amazonek v dámském sedle

10.15   Visprion Cup (III.kat., 2.400m)

10.45   Cena města Karlovy Vary (III.kat., 1.600m)

11.15   Stollbert – dostih Architektů (III.kat., 1.600m)

11.25   dostih šlechticů na dřevěných koních

12.05   Dostih Frey Consulting (IV.kat., 2.000m)

12.15  Přehlídka a vyhodnocení klobouků

13.00   Jarní cena - Frühjahrspreis Priller & Post Cup (II.kat., 2.000m)

13.15 Dámská čtverylka

13.45 Dostih Order Of Innocence (IV.kat., 3.000m)

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.