Třetí šance kvalifikovat se na 116. Velkou pardubickou České pojišťovny

Po letní přestávce pardubický turf opět ožívá a vstupuje do podzimní části sezóny. Poslední srpnový víkend nabízí fanouškům dvoudenní mítink, v pátek 25. srpna budou na programu rovinové dostihy, o den později v sobotu 26. srpna překážkové.

PARDUBICE VSTUPUJÍ DO PODZIMNÍ ČÁSTI SEZÓNY

V sobotu bude v rámci \"Slovenského dne\" odběhnuta třetí kvalifikace na 116. Velkou pardubickou České Pojišťovny, Velká cena Skanska, a.s. na 5800 metrů. Ze startujících koní má splněnou kvalifikaci z jarní části sezóny pouze JUNIUSZ (Johnson), který by měl bojovat o umístění. V poli čtrnácti koní budou favority REGISTANA (ž. Andrés) a RETRIEVER (ž. Váňa), kteří patří k naší absolutní špičce. REGISTANA je dvojnásobnou vítězkou Velké pardubické České pojišťovny, čtyřikrát zvítězila v červnovém Memoriálu majora Miloše Svobody a několik vítězství získala i na italských drahách. Měla též blízko k historickému triumfu v kolébce turfu za kanálem La Manche, kde v Cheltenhamu sahala po vítězství v dostihu Sporting Index Chase. RETRIEVER je vítězem Ceny Labe z předchozích let, ve 114. Velké pardubické České pojišťovny byl druhý za Registanou. Letos však oba ještě nestartovali. Největším soupeřem by jim měl být stájový druh Registany HASTAVEN (ž. Faltejsek), který loni vyhrál zářijovou kvalifikaci. Zajímavostí dostihu je skutečnost, že mezi startujícími bude am.Váňa Josef v sedle JACK DE TRAOU LAND.

Koně přihlášení a kvalifikovaní na 116.VPČP (před III.kvalifikací) - /232 kB, *.doc/

Komentáře a tipy k dostihům 25. a 26.8.06 - /232 kB, *.doc/

Také do rámcových dostihů je na startovní listině řada špičkových překážkářů. Především v Ceně společnosti Štěpánek na 5200 metrů lze vidět známá jména. MASKUL (ž. Havelka), ODYSEUSZ (ž. Faltejsek), ZROUBADOUR (Sloup). Všichni tři mají již splněnou kvalifikaci na Velkou pardubickou České pojišťovny. Do té je přihlášen i ICARE DU RENOM (Liška).

Celkem je na programu sobotního odpoledne osm překážkových dostihů. Start prvního dostihu je ve 13:30.

Páteční program bude zahájen startem prvního dostihu v 15.30 hodin. Celkem uvidí diváci devět rovinových dostihů.


Kontakt:
Karel Šimána, telefony:774 485 533, 466 797 111, fax: 466 335 304,
e-mail: race.press@seznam.cz, racecourse@pardubice-racecourse.cz

Související odkazy:

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.