V. den metropolitní sezóny: Den s Dopravním podnikem Praha

Dostihově velmi bohatý měsíc květen odstartuje tuto neděli (2. května 2010 od 14:00 hod.) v AUTO HASE PARKU Velká Chuchle Dostihovým dnem KaKa CZ – dnem s Dopravním podnikem Praha (který na tento den vydal pro předplatitele svých časových jízdenek volné vstupenky). V hlavním dostihu, KaKa CZ – 4. Květnovém handicapu (I. kat., 1800 m, 120 tis. Kč), se střetne deset čtyřletých a starších soupeřů, v dalších bodech programu pak startuje několik nadějných tříletých adeptů.

Celkem se v osmi nedělních dostizích představí 81 koní a 28 jezdců, start první položky programu je tradičně ve 14 hodin. Pro nejmenší návštěvníky jsou opět připraveny jízdy na ponících zdarma a bohatý zábavný program v dětském koutku „Hříbátka“ – patronem je společnost Dino Toys, která do soutěží pro děti věnuje ceny.
 
Přebije All About Sam nejvyšší hmotnost?
 
Nejvyšší zátěž v KaKa CZ - 4. Květnovém handicapu (v 16:30 hod.) ponese pětiletý ryzák stáje Agrolipt ČR All About Sam (ž. Janáček), který má na kontě mezinárodní vítězství z Rakouska a Slovenska, cenná umístění rovněž z mezinárodních dostihů a triumf v loňské Ceně města Doncaster z Pardubic. Až do loňského roku byl svěřencem slovenského kouče Pavla Kalaše, ale od zimní přestávky jej připravuje momentálně vedoucí muž českého trenérského šampionátu Václav Luka mladší. All About Sam dosud v Praze startoval jen jednou, a to koncem srpna 2008, kdy obsadil druhé místo v Tattersalls St. Leger (foto). Přitom těsně porazil držitelku titulů Vytrvalec roku a Nejlepší kůň českého chovu Vadeonu a také vítěze Českého derby Tullamoreho.

Dobré šance by mohli mít i čtvrtý z Velké dubnové ceny Factoringu ČS God Bless You (CK Martin Tour, ž. Radek Koplík) a minulou sobotu bronzový z karlovarské Jarní ceny Towah River Speed (Martin Wolf-Clint, j. Hlavatý). Zajímavými aktéry budou také loňský vítěz Velké červnové ceny a Memoriálu dr. Frankenbergera Pumpkin (Rabbit Trhový Štěpánov, ž. Srnec), jehož stájoví kolegové vyhráli hlavní dostihy posledních dvou chuchelských nedělí, a druhá z loňské Jarní ceny klisen a čtvrtá z Tattersalls St. Leger Oniris (Wrbna Racing, ž. Pavlíček), jejíž stáj naopak letošní sezónu teprve zahajuje. Výhodu nejnižší zátěže budou moci využít pátý z Velké ceny AUTO HASE – Gomba handicapu Roman Emperor (Jamax, j. Arendsen) a druhý z Ceny Renault Mégane Fluence (II. kat.) Turzo (Hrubý, j. Koplíková). Přijatelnou hmotnost ponese rovněž nejstarší aktér, osmiletý Asijský Tygr (Komanec & Magy, j. Foret), který se vloni ze třetí kategorie probojoval až na nejvyšší scénu.

Hlavním bodem programu nadcházejícího nedělního odpoledne v AUTO HASE PARKU Velká Chuchle je handicapový dostih, což znamená, že jednotliví koně nesou různé hmotnosti podle své dosavadní výkonnosti (lepší poskytují výhodu horším) a teoreticky by měli mít všichni stejnou šanci na vítězství. Jedná se o sázkařsky velmi oblíbený typ dostihů, jelikož ani bookmakeři většinou nerozhodnou o jasných favoritech a kurzy účastníků mívají vyšší hodnoty. Tím se otevírá šance i pro vyšší výhry v případě správných tipů.

Další program
14.00 - Cena Hippospolu (hdcp IV. k., 1200 m)
V první kapitole letošního seriálu O pohár PRE – Hippospol Cup pro žákovské jezdce devět startujících.
14.30 - Cena Nissan Qashqai (IV. k., 1200 m)
O první životní triumf ve sprintu osm tříletých, žokej-šampión zvyšuje šance klisny Buřinky.
15.00 - Cena Toyota Prius (IV. k., 1600 m)
Na mílové trati devět nezvítězivších tříletých, svou letošní premiéru může vyhrát Sapfó.
15.30 - Cena Dopravního podniku Praha (II. k., 1600 m)
Do opětovného souboje Lev – Talgado může promluvit Peerless Squek, všichni tři aspirují na start ve Velké jarní ceně Holdingu Rabbit.
16.00 - Cena 135 let pražské MHD (hdcp III. k., 1600 m)
Do nejpočetněji obsazeného dostihu odpoledne nastoupí čtrnáct koní včetně překvapivé vítězky z druhé dubnové neděle Nonchalance.
17.00 - Cena Volvo XC Line (hdcp IV. k., 1800 m)
V dalším vyrovnaném handicapu nižší kategorie se utká deset soupeřů.
17.30 - Cena SMS jízdenky (III. k., 2200 m)
Suverénní vítěz svého debutu Sword Sultan nastupuje ke druhému životnímu startu.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.