Velká Chuchle: Překvapivě nejrychlejší Bridport

Vrcholem tradičního Dostihového dne českých lídrů na chuchelském závodišti byla Velká cena Vodafone & českých lídrů (14. Memoriál Jaroslava Maška, 1400 m, 150 tis. Kč). Dostih pro čtyřleté a starší koně byl letos vrácen do nejvyšší kategorie, a to se velice pozitivně odrazilo na jeho startovní listině. Ve startovních boxech se seřadilo třináct špičkových sprinterů a mílařů tuzemské scény, roli favorita nesl stříbrný z loňského EJC Million Noble Cliffs.

V cílové rovině se vyrovnala bojující čtveřice a předvedla strhující drama. Nakonec se o délku a čtvrt se v čase 1:24,14 nečekaně prosadil čtyřletý valach rodinné stáje Jakub Myška-Myšková Bridport a v šestém životním startu zaznamenal své vůbec první vítězství. V sedle svěřence Štěpánky Myškové korunoval úspěšný úvodní měsíc sezóny žokej Jan Verner, jenž si také upevnil vedení v průběžném pořadí šampionátu.

Druhý honorář získal vítěz z listopadového Mnichova Red Persian, jen o krk třetí za ním finišoval pátý z Velké dubnové ceny Tropical Bond a nejlepší pětici doplnili Noble Cliffs a trojnásobný vítěz Gomba handicapu Master of Gold.

Výsledky

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.