Tři miliony liber jako odškodné za pád z koně

Jak informuje deník Independent, žena v Anglii vyhrála soudní spor o 3 miliony liber jako odškodné za pád z nedostatečně trénovaného koně, po kterém zůstala ochrnutá. Ashleigh Harris bylo 14 let, když navštívila rodinu svého přítele, aby se podívala na jejich nového koně. Dívce pak byla nabídnuta jízda na Polly Perks, plnokrevníkovi a bývalému dostihovému koni. Ashleigh Harris z něj však spadla a zůstala od pasu dolů ochrnutá.

Soudce rozhodl, že nyní 18 letá dívka má nárok na odškodné ve výši 3 miliony liber od majitelky koně Rachel Miller. Podle smlouvy s pojišťovnou zaplatí pojišťovna půlku nákladů, zbytek musí zaplatit Rachel Miller.

U soudu bylo prokázáno, že Polly nebyla vhodná pro začátečníka, jakým Ashleigh Harris byla.

Majitelka koně však u soudu namítala, že to bylo rozhodnutí dívky na koni jet a že tak nenesou žádnou míru zodpovědnosti. Soudce Graham Wood však ve svém rozhodnutí uvádí, že majitelka koně udělala vážnou chybu při výběru koně pro nezkušenou jezkyni.

„Nyní musí každý majitel koně myslet dvakrát předtím, než dovolí kamarádům nebo členům rodiny jet na jeho koni,“ míní právník Caroline Bowler.

PF - 2023

Noblesní starokladrubští koně mají dávnou historii

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.