Carlo 273 ukončí sportovní kariéru

Jak informuje server World of Show jumping, po dlouhé a úspěšné sportovní kariéře odejde ve věku 17 let do důchodu valach Carlo 273. Své úspěchy slavil nejprve s Nickem Skeltonem a později se Sergio Alvarezem Moyou v sedle. Zúčastnil se olympijských her, třikrát evropského šampionátu a také dvou finále Světového poháru.

Společně se Skeltonem vyhrál na mistrovství Evropy v Madridu v roce 2011 bronzovou medaili mezi jednotlivci. Od roku 2012 jej začal jezdit španělský jezdec Sergio Alvarez Moya. S ním pak valach slavil velká vítězství v CSI5* Grand Prix v La Coruna v roce 2012 a v soutěži Světového poháru CSI5* v Curychu v roce 2015. Dvojice se také umístila na 4. místě ve finále Světového poháru v Göteborgu v roce 2013 a na šestém místě mezi jednotlivci na evropském šampionátu v roce 2015. Dařilo se jim také při závodech Global Champions Tour, kde v roce 2017 v Berlíně dvakrát zvítězili.

Svoji sportovní kariéru ukončí Carlo 273 při oficiální ceremonii během Světového poháru v Casas Novas v La Coruna v prosinci.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.