Český skokový pohár 2017: Hořovice - finále pro Dastychovou, Kukovou, Kumarovou, Tomanovou a Kluse

Již tento týden vyvrcholí letošní 16.ročník Českého skokového poháru svým závěrečným mítinkem v Hořovicích na Berounsku. Celé závody Velká cena Hořovic a Finále ČSP 2017 začínají již v úterý a jako vždy se představí ty nejlepší jezdkyně a jezdci ve všech seriálových částech.

Startky a výsledky

 

Videa z jizd najdete na našem facebookovém profilu!

 

Výsledky

neděle: Finále AT - H. Dastychová a Fatima 15, finále CJC 12-15let - V. Kuková a Shadow 5, finále CJC junioři 16-18let - L. Kumarová a Concantus, finále U25 - B. Tomanová a Scarface, finále ČSP 2017 - M. Klus

sobota: 125 cm - K. Papoušek a Cebra, 120/130 cm CJC - V. Kuková a Shadow 5, 135 cm U25 - B. Tomanová a Scarface,

Velkou Cenu vyhrála Barbora Tomanová a Sorceress.

pátek: 120 cm - J. Bardon a Falke, 130 cm - I. Holíková a Luana-T, 140 cm - K. Papoušek a Datasys Corcovado, 115 cm finále AT - J. Vlčková a Be Tender

čtvrtek: 115 cm - P. Civišová a Sunshine 1, 120 cm CJC - T. Svobodová a Maryland, 125 cm - M. Šoupal a Celine 1, 135 cm - M. Klus a Sabelius

středa: 110 cm - M. Váňová a Bahrain Silver 1, 115 cm - P. Civišová a Sunshine 1, 120 cm CJC styl - L. Portychová a Peggy Sue, T. Plšek a Anky, A. Helebrantová a Epo van de Achterhoek Z, 130 cm - M. Klus a Sabelius

úterý: 100 cm - V. Krajníková a Cikaddo, 110 cm - L. Košťálová a Le Ramon Renokar CNC, 115 cm - V. Krajníková a Zaira Colata, 125 cm - J. Opatrná Prach a Deauville

 

 

 

 

Tisková zpráva

Uvidíte několik mistrů ČR. A kromě jiného proběhne i vyhlášení Stylšampionátu dětí a juniorů na velkých koních, pořádaného Českou jezdeckou federací.

V sobotu proběhne tradiční Velká cena Hořovic, která rozhodně o konečné sestavě 4 elitních jezdců pro finále ČSP. Jde o hodně, protože podle současného žebříčku má šanci na celkové finále stále 10 jezdců!! Dá se tedy očekávat napínavá podívaná.

První finále celoročních sérií uvidí diváci již v neděli ráno a bude to závěrečný souboj jezdeckých dvojic v Amateur Tour. Vítěz této série vyhraje luxusní jezdeckou helmu od partnera finále, společnosti Equestrians.

Nedílnou součástí ČSP je také Czech Junior Cup pro jezdce do 18 let, tradičně podporovaný Českou jezdeckou federací. Tento celoroční seriál je rozdělen do 2 částí dle věku jezdců a vítěz vyhraje mimo jiné i sedlo Equipe od partnera seriálu, jímž je také již tradičně Sedlářství Libich.

Druhým rokem probíhala a bude tedy i zakončena nová součást ČSP – seriál pro mladé jezdce do 25 let, obecně zvaná U25. Partnerem této série je opět značka Jeanswear.cz. V U25 je mnoho mladých jezdeckých nadějí této jezdecké disciplíny, přičemž řada z nich se pohybuje již v těch nejvyšších úrovních parkurového skákání u nás.

A to nejlepší nakonec – samotné finále Českého skokového poháru systémem, kterým se jezdí i na Mistrovství světa – 4 jezdci absolvují 4 parkury na svém koni, ale i na koních ostatních jezdců. Taktika při výběru koně a hlavně jezdecké dovednosti a pevné nervy, to vše je zapotřebí při tomto vrcholu Českého skokového poháru. Toto finále probíhá vždy se skvělou diváckou kulisou a doufáme, že nejinak tomu bude i letos.

Srdečně tedy zveme do Hořovic v termínu 19. – 24. září na skvělou jezdeckou podívanou. Kvalitní zázemí zdejšího jezdeckého areálu Opatrný Hořovice poskytne všem návštěvníkům příjemné zázemí pro sledování špičkového jezdeckého sportu.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.