CSI5* Basilej 2017: Grand Prix pro Nielse Bruynseelse

V termínu od 12. do 15. ledna se uskuteční ve švýcarské Basileji první pětihvězdové závody roku 2017. Závodů se zúčastní také Anna Kellnerová. Na startovní listině dále nechybí loňský vítěz Christian Ahlmann, světová jednička Daniel Deusser, Steve Guerdat nebo Scott Brash. Aktualizace 16. 1. 7:00 HOD: Kdo vyhrál nedělní Longines Grand Prix?

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

Neděle

Vrcholem závodů v Basileji byla nedělní soutěž Grand Prix do 160 cm. Celkem deseti jezdcům se podařilo dokončit první kolo čiště. K velké radosti domácích mezi nimi byli i Steve Guerdat, Martin Fuchs a Paul Estermann. Do druhého kola postoupilo 15 nejlepších dvojic. Šest z nich dokázalo i v druhém kole zajet bezchybně. Svoji formu v Basileji potvrdil nakonec vítězstvím belgický jezdec Niels Bruynseels s klisnou Gancia de Muze, který zvítězil o více jak sekundu před anglickou legendou Johnem Whitakerem s klisnou Ornellaia. Třetí se umístila Edwina Tops-Alexander v sedle klisny Lintea Tequila.

 

Sobota

Druhé vítězství během dvou dní si připsal v sobotu švýcarský jezdec Pius Schwizer, když se svým 10letým valachem Balou Rubin R zvítězil v hlavní soutěži Grand Hotel Les Trois Rois. Do rozeskakování se probojovalo 22 jezdců a osm z nich dokázalo překonat čistě nástrahy zkráceného parkuru. Schwizer byl časem 44,54 sekundy nejrychlejší. Druhé místo obsadil belgický jezdec Niels Bruynseels s klisnou Angel van T Hof, třetí pak skončil další domácí jezdec, Werner Muff s klisnou HH Fleur.

 

Pátek

145 cm - 42. A. Kellnerová a Sucano 9 tr. b., 155 cm - 31. A. Kellnerová a Giljandro van den Bosrand 5 tr. b.

Rolf-Göran Bengtsson s Casall ASK odstartovali rozlučkovou tour ve velkém stylu, když zvítězli v páteční hlavní soutěži Golden Drum of Basel do 155 cm. Pouze pět dvojic z 56 startujících překonaly parkur bezchybně. V rozeskakování se pouze dvěma jezdcům čisté konto podařilo zopakovat. Bengtsson zvítězil o pouhé 0,3 sekundy před druhým Lorenzo de Lucou s 10letým hřebcem Halifax van het Kluizebos

TĚŠTE SE NA VELKÝ PROFIL CASALLA V ÚNOROVÉM JEZDECTVÍ!

 

Čtvrtek

140 cm - 9. místo A. Kellnerová a Sucano, 150 cm - 17. místo A. Kellnerová a Giljandro van den Bosrand

Hans-Dieter Dreher se 13letý valachem Cool and Easy vyhrál čtvrteční hlavní soutěž CSI5* do 150 cm na čas. Celkem 57 dvojic se utkalo v této soutěži a osmnáct z nich zajelo parkur bezchybně. Druhý dokončil Michael Whitaker s Vikingem, třetí pak Simon Delestre se Sultan du Chateau.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.