Global Champions Tour 2016: Paříž pro Bengtssona

Další zastávkou Global Champions Tour bude od 1. do 3. července Paříž. Desáté kolo se tento rok však neuskuteční pod Eiffelovou věží, ale na La Plaine de Bagatelle. Na seznamu startujících nechybí silná domácí sestava Simon Delestre, Penelope Leprevost a Kevin Staut. 5. 7. 15:00 HOD: Týmovou soutěž ovládl Antwerp Diamonds. Průběžné pořadí týmů najdete uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos

Kvůli kolizi termínu s fotbalovým Eurem 2016, kdy se na Martově poli bude nacházet oficiální fanouškovská zóna fotbalového mistrovství, se závody uskuteční na novém místě, Plaine de jeux de Bagatelle. Toto místo umožní větší kolbiště (90x50 metrů) s hledištěm o kapacitě přibližně 4000 diváků. Pod Eiffelovu věž se Global Champions Tour vrátí zase v roce 2017.

 

Neděle

Závěr závodů obstarala opět soutěž týmů - Global Champions League. V Paříži se z vítězství nakonec radoval tým Antwerp Diamonds složený z Harrie Smolderse a Audrey Coulter. Jako jediní dokončili obě kola bezchybně. Na druhém místě se umístil tým Cannes Stars (Marco Kutscher a Roger Yves Bost), kteří měli oba penalizaci za čas v druhém kole. Třetí místo obsadil vedoucí tým, Valkenswaard United (Alberto Zorzi a John Whitaker). Průběžné pořadí najdete zde.

 

Sobota

V sobotní Grand Prix zvítězil až poslední startující, Rolf-Göran Bengtsson s Casallem Ask. Odsunul na druhé a třetí místo domácí závodníky Simona Delestre s Hermes Ryanem a Penelope Leprevost s Vagabondem de la Pomme. Čisté rozeskakování po dvou čistých kolech předvedly ještě dvě další dvojice - Bassem Mohammed a Dejavu a Scott Brash s Ursulou. Osmé místo s chybou ve druhém kole obsadil nejmladší účastník, osmnáctiletý Němec Philip Houston a Löwenherz, který se vloni umístil na 13. místě na juniorském ME ve Wiener Neustadtu, jen dvě místa před českou Francescou Kolowrat-Krakowskou.

 

Pátek

První soutěž CSI5* se stala kořistí domácího jezdce Harolda Boisseta. Ve dvoufázové soutěži do 145 cm porazil se svojí 9 letou klisnou T'Obetty du Domaine o dvě sekundy druhého irského jezdce Billy Twomeyho s Ardcolum Duke.

Domácím se dařilo i v hlavní páteční soutěži CSI5* 150 cm, kdy obsadili hned první dvě místa. O více jak tři sekundy před zbytkem startovního pole v čase 57,51 sekundy zvítězil Julien Epaillard s Cristallo A LM. Druhé místo obsadil Roger-Yves Bost, který se svým mohutným Pegase du Murier nedokázal dělat tak rychlé obraty jako první Julien. Třetí dokončila Pilar Lucrecia Cordon.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.