Global Champions Tour 2018 - Chantilly: Prague Lions desátí, GP pro Philippaertse

Jedenácté kolo Global Champions Tour probíhá ve dnech 13. - 15. července v prostředí francouzského zámku Chantilly. Na startu se představí kompletní první desítka žebříčku LGCT v čele s dvojnásobným letošním vítězem Benem Maherem. Za tým Prague Lions nastoupí Gerco Schröder a Niels Bruynseels.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Záznam odvysílá v sobotu televizní stanice Eurosport. Kompletní program najdete v samostatném článku.

V barvách týmu Prague Lions se tentokrát představí český reprezentant Aleš Opatrný, belgický jezdec Niels Bruynseels a Nizozemec Gerco Schröder. Tisková zpráva.

 

Sobota

V sobotu odpoledne proběhlo druhé kolo týmové soutěže. Vedoucí pozici udržel tým London Knights (Ben Maher, Nicola Philippaerts) i přes jednu chybu před druhým Valkenswaard United (Marcus Ehning, Alberto Zorzi). Třetí příčku obsadili Shanghai Swans (Shane Sweetnam, Daniel Deusser) s osmi trestnými body. Tým Prague Lions nastoupil ve složení Gerco Schröder a Niels Bruynseels. Ke čtyřem trestným bodů z prvního kola přidal Schröder osm za dvě chyby. Niles Bruynseels nechyboval a tak s celkovými 12 trestnými body se tým Prague Lions umístil na 10. místě. V průběžném pořadí vede právě vítěz z Chantilly London Knights před Valkenswaard United a Miami Celtics. Prague Lions jsou se 137 body na 9. místě. Průběžné pořadí najdete zde. Podrobnosti také v tiskové zprávě.

V následující Grand Prix se deseti jezdcům podařilo překonat nástrahy parkuru o výšce do 160 cm. Bezchybný výkon v rozeskakování se pak podařil zopakovat třem z nich. Nejrychlejším jezdcem se stal Belgičan Nicola Philippaerts s H&M Chilli Willi, který o čtyři setiny sekundy porazil Daniela Deussera s koněm Tobago Z. Třetí příčku obsadil Alberto Zorzi a Contanga. Člen Prague Lions Niels Bruynseels s Lady Cracotte dvakrát chyboval a obsadil konečnou 21. pozici.

 

Pátek

Třem týmům se podařilo překonat nástrahy pátečního prvního kola bezchybně. V nejlepším čase první místo obsadil London Knights (Nicola Philippaerts, Ben Maher). Na druhém místě se umístil Valkenswaard United (Alberto Zorzi, Marcus Ehning), na třetím pak Miami Celtics (Jessica Springsteen, Denis Lynch). Za Prague Lions nastoupili Gerco Schröder a Niels Bruynseels a díky jedné chybě Bruynseelse je český tým po prvním kole na devátém místě.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.