Global Champions Tour 2018 - Monako: Prague Lions desátí, GP pro Shane Breena

Deváté kolo světové skokové série se odehrálo od 28. do 30. června v Monaku. Na startu se představila vedoucí trojka celého seriálu - Edwina Tops-Alexander, Ben Maher a Scott Brash, a další jezci jako Alberto Zorzi, Emanuele Guadiano nebo světová jednička Harrie Smolders. Za tým Prague Lions nastoupila Anna Kellnerová a Gerco Schröder. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Přímý přenos odvysílá v sobotu televizní stanice Eurosport. Kompletní program najdete zde.

Česká jezdkyně Anna Kellnerová a Nizozemec Gerco Schröder budou hájit barvy Pražských lvů při dalším mítinku zařazeném do Global Champions. V Port Hercule na břehu Středozemního moře se zúčastní jak týmové soutěže Global Champions League, tak soutěží v rámci soutěže jednotlivců. Tisková zpráva

 

Sobota

Ve druhém kole, které se konalo v sobotu večer dokázal tým Rome Gladiators (Constant van Paesschen, Marlon Módolo Zanotelli) zopakovat čisté výkony z prvního kola a zaslouženě zvítězil před London Knights (Martin Fuchs, Ben Maher), kteří také v druhém kole nechybovali, ale z prvního kola si přinesli čtyři trestné body. Třetí místo obsadil tým Montreal Diamonds (Mark McAuley, Harrie Smolders), kteří v prvním kole nechybovali, ve druhém si však připsali jednu chybu. Anna Kellnerová se Silverstone G si ve druhém kole připsala jednu chybu, Gerco Schröder chyby dvě a tak se tým Prague Lions umístil s 12 trestnými body na 9. místě a v celkovém pořadí klesl na 10. místo. Průběžné pořadí týmů najdete zde.

V následné Grand Prix se do rozeskakování soutěže do 160 cm dostalo celkem šest jezdců. Nejrychlejším jezdcem v něm se stal Ir Shane Breen s Ipswich van de Wolfsakker. Druhé místo obsadil italský jezdec Alberto Zorzi, třetí pak další irský jezdec Denis Lynch s RMF Bella Baloubet. Do Grand Prix se probojovala i Anna Kellnerová, která s jednou chybou obsadila 12. místo. 

 

Čtvrtek

Prestižní parkurová série Global Champions vstoupila do druhé poloviny sezony devátým mítinkem v Monaku. Družstvo Prague Lions tam reprezentují Anna Kellnerová a Gerco Schröder, kteří ve čtvrtečním kole týmové soutěže dokončili bezchybně! Po prvním kole soutěže jim patřila čtvrtá pozice. Tisková zpráva.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.