Global Champions Tour: Shoda mezi Janem Topsem a Larsem Windhorstem

Německý podnikatel Lars Windhorst odvolal co odvolal. Nejprve chtěl investovat do Global Champions Tour resp. League Jana Topse, pak si to kvůli koroně rozmyslel. Ale hrozící pokuta 30 milionů eur ho zdá se přivedla na jiné myšlenky. 

Každopádně včera Global Champions Tour oznámila, že našla „přátelské řešení“ ohledně koupě podílů  z McCourt Global na GCT a z GCL na Tennor Group Larse Windhorsta.

Frank McCourt zažaloval Larse Windhorsta, protože chtěl kvůli pandemii koronaviru stáhnout svou přislíbenou investici do Global Champions Tour. Soud v Amsterdamu rozhodl, že Windhorst sice není vázaný smlouvou, ale musel by – jak bylo předem dohodnuto – v případě odstoupení zaplatit 30 milionů euro. K tomu nakonec nedojde.

Jan Tops, který Global Champions Tour založil a pak s Frankem McCourtem vystavil Global Champions League, uvádí: „Jsem rád, že mohu potvrdit, že se podařilo najít shodu pro naše nové partnerství. Náš podnik si a je i přes pandemii silný jako vždy. Všichni šéfové týmů a podílníci jsou plně angažovaní. Budeme dále pohánět dopředu náš inovativní kurz a globální úspěch celé tour. Půjdeme vpřed a ne vzad.“

Vyjádření Larse Windhorsta: „Jsem velmi rád, že mohu potvrdit nové partnerství s Janem a těším se na to, jak ve spolupráci s ním budeme vyvíjet zajímavé možnosti pro tuto fantastickou globální sportovní sérii.“

 K situaci okolo korony Jan Tops říká, že všem je jasné, že toto je doba pro stálé přizpůsobování situaci. Velmi brzy rozhodnou, zda je možnost ještě tento rok organizovat několik závodů za dodržení místních národních předpisů, nebo zda příští rok začnou úplně na novo. „Doufáme v pozitivní výsledek“, říká olympijský vítěz družstev z roku 1992.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.