Lars Windhorst se chce stáhnout z Global Champions Tour

Německý podnikatel Lars Windhorst nedávno vstoupil do Global Champions Tour v roli investora. Vzhledem k množství zrušených závodů kvůli koronavirové krizi se nyní chce stáhnout – k nevoli svých obchodních partnerů.  

Informovaly o tom nizozemské noviny RTL Z. Podle článku Lars Windhorst nakonec nechce do Global Champions Tour dále investovat a američan Frank McCourt, od roku 2014 majitel podílů spolu se zakladatelem Janem Topsem, na Windhorsta podali žalobu. Windhorst měl údajně do  Global Champions Tour investovat 169 milionů eur.

Obchod se údajně připravoval již od roku 2018. Odpovídající tiskové prohlášení o kooperaci bylo vydáno již začátkem roku. Ovšem stále ještě chyběl podpis smlouvy.

Tu už ale Windhorst podepsat nechce. Pro případ odstoupení smlouva udávala že by musel zaplatit  30 milionů eur. Ale ani to nechce udělat, protože to podle jeho názoru je to vzhledem k nevypočitatelným následkům korona-krize nepřiměřené.

Obchodní soud v Amsterdamu rozhodl že Lars Windhorst není smlouvou vázaný. Ovšem oněch 30 milionů euro zaplatit má. Rozsudek ještě není pravomocný.  

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.