Mistrovství České republiky v reiningu 2009 - Kozlovice

Ve dnech 15. – 16. srpna se na Ranči Kozlovice koná mistrovství České republiky v reiningu. Na programu jsou soutěže pro mládež, juniory, amatéry a seniory, resp. soutěž družstev. Sobotní i nedělní program začíná v 9.00 hod. předvedením tříletých koní (Futurity) a pokračuje mistrovskými soutěžemi od 10.00 hodin.

reining

 

V reakci na zrušení posledních 2 kvalifikačních závodů rozhodla Sportovní komise pro reining ČJF o přijetí mimořádného opatření, a to změny kvalifikačních podmínek pro uvedené mistrovství. Původní kvalifikační limit (141 bodů) se ruší a nahrazuje jej požadavek na splnění následující kvalifikační podmínky: kvalifikaci k účasti na MČR ČJF 2009 získává soutěžní dvojice jezdec x kůň, která se zúčastní alespoň jednoho kvalifikačního závodu v průběhu sportovní sezóny 2009, a získá zde nenulové hodnocení. Kritéria pro vyhodnocení soutěže o „Koně roku 2009“ zůstávají beze změny.

 

Aktualizace:

16. 8. 10.20 hod. - Doplňujeme výsledky sobotního prvního kola - najdete je v příloze pod článkem.


 

MČR Kozlovice

Na fotografii HyneK Fister a Top Prize Kid, který startoval v reiningu junior jako první a dlouho se score 137 bodů vedl. Se svým druhým koněm Pine Lil Rooster dosáhl stejné score, než jej předběhli Lukáš Jirák, Toník Solanský a nakonec s vynikajícím score Pavel Orel s Mia Shiner. (142,5). Hynek Fister vede v reiningu futurity, v reiningu mládeže zatím Lukáš Sedlák s Racy O Rima, reining amatér Helena Týralová s AP Colonel San Chico a v reiningu senior Tomáš Martínek s Holi Jac Daniels s Top Score dne 143 bodů.

 

17. 8. 15.10 hod. - Mistry České republiky se stali: reining futurity – Hynek Fister, reining junior – Pavel Orel, reining amatér – Helena Týralová a reining senior – Tomáš Martínek. V soutěži družstev zvítězila severní Morava IV ve složení Eva Nováčková, Pavel Orel, Jonáš Bujnoch, Václav Orlita.

 

Další informace najdete v příloze pod článkem.

Sledujte též záznam České televize na i-vysílání.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.