První letošní závody spřežení jsou současně i mistrovstvím Východočeské oblasti

Podobně jako všestrannost se i závody spřežení na pardubickém závodišti stále více stávají oblíbenou disciplínou. Letos se vozatajové poprvé utkají druhý červencový víkend a bude to pro ně nejenom kvalifikace na Zlatou podkovu, ale pro „domácí“ i Mistrovství Východočeské oblasti. 

Závody spřežení Cena hejtmana Pardubického kraje se konají 8. a 9. července. Vypsány jsou čtyři soutěže pro jednospřeží, dvojspřeží, dvojspřeží pony a také atraktivní čtyřspřeží. Stavitelem tratí je mnohonásobný mistr České republiky ve vozatajských soutěžích a rekordman v této disciplíně Petr Vozáb. „Máme dvě novinky oproti předchozím soutěžím. Do jedné z překážek jsme využili prvků ze skoků do military (všestrannosti) a druhá změna se týká maratonu. Klusovka se už nepojede na sousedním letišti, ale přímo v areálu závodiště,“ přiblížil připravované závody Petr Vozáb.

Na závodníky čekají obvyklé tři disciplíny – v sobotu 8. července nejprve drezurní zkouška a následně parkury (překážková jízda mezi kužely) a v neděli 9. července se vozatajové vydají do dráhy Velké pardubické k divácky oblíbeným terénním jízdám s přírodními, umělými i atraktivními vodními překážkami.

Pardubické závody vozatajů jsou zároveň mistrovstvím Východočeské oblasti. O titulu mistrů mezi startujícími z klubů spadajících pod Východočeskou oblast České jezdecké federace rozhodnou výsledky jednotlivých soutěží – tedy od jednospřeží přes dvojspřeží a dvojspřeží pony až po čtyřspřeží.

 

Vstupné pro diváky je zdarma. 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.