Rozlučková všestrannost bude s mezinárodní účastí - časový harmonogram

Téměř rekordní účast hlásí poslední ze sportovních akcí letošní sezony. Do Rozlučkové všestrannosti v Pardubicích je přihlášeno 220 koní reprezentujících nejen Českou republiku, ale například také Německo či Rakousko. Rozlučkovou všestrannost pardubické závodiště pořádá od 27. do 29. října. 

Časový harmonogram

Pátek: 27.10.2017

od 8 hodin - všechny obdélníky jsou v dostihové dráze

1. obdélník - ZL, Z

2.obdélník - PONY ZL, L CNC1*

3. obdélník - ZK, hobby Z, hobby 60 cm

 

od 14 hodin

parkur - hobby ZK, ZK, PONY ZL, hobby 60 cm

 

 

Sobota 28.10.2017

od 8 hodin - na dostihové dráze

PARKUR - PONY ZL, Z ZL, L CNC1*

 

od 14 hodin

KROS - PONY ZL, ZK, Hobby ZK, Hobby 60 cm

 

 

Neděle 29.10.2017

od 8 hodin

KROS - ZL, CNC1*, L - pauza - Z , Hobby Z

 

Další info:

Pořadatel žádá učastníky, aby se odhlašovali na tel: 777 750 922 - K.Mandysová.

Pokud bude mít někdo zájem jsou opět volné boxy. Info na tel: 777 750 922

 

Oblastní mistrovství Prahy ve všestrannosti se nekoná.

Hobby závody spřežení jsou zrušeny.

 

 

 

 

 

Soutěže všestrannosti se v Pardubicích těší ohromnému zájmu už po několik let a o atraktivitě pardubických závodů opět svědčí i téměř rekordní účast. Rekord prozatím drží Jarní všestrannost z počátku letošního roku, kdy do kolbišť a tratí odstartovalo 240 soutěžních dvojic. „Je to známka toho, že všestrannost je v Pardubicích populární, že dokážeme závodníkům nabídnout potřebný servis i atraktivní prostředí dostihové dráhy. Těší nás také zahraniční účast. Je to pro nás také další impuls k tomu, abychom pokračovali v úsilí získat v příštích letech pořadatelství prestižních mezinárodních závodů,“ komentoval velký zájem o všestrannost místopředseda představenstva a výkonný ředitel Dostihového spolku a.s. Martin Korba.

Rozlučková všestrannost nabízí celkem devět soutěží včetně kategorií pro pony a hobby soutěže. Stavitelem tratí a parkurů je Václav Žižka, který se v posledních letech po boku polského stavitele Marcina Konarskiho podílí na stavbě tratí při Mistrovství České republiky ve všestrannosti. Kurz terénní tratě povede dostihovou dráhou, kde na závodníky čekají nejen umělé skoky, ale také některé překážky známé z dostihů.

Koně a jezdci musí během tří dnů absolvovat tři různé disciplíny, které prověří jejich všestranné umění. V pátek 27. října na ně čekají drezury, v sobotu 28. října parkury a v neděli 29. října atraktivní krosy a následné dekorování vítězů. Vzhledem k velkému počtu závodníků soutěže začínají každý den už v 8 hodin ráno. 

Součástí posledních sportovních soutěží bude také tzv. veřejný trénink koňských spřežení a to jen pár týdnů po Mistrovství České republiky spřežení, které se také konalo v domově Velké pardubické.

Vstupné pro diváky je po celou dobu konání závodů zdarma. 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.