S Annou Kellnerovou a Alešem Opatrným o GCL a LGCT

Jezdci Czech Equestrian Teamu Anna Kellnerová a Aleš Opatrný mají za sebou premiérovou sezonu v Global Champions League, kterou v roce 2017 absolvovali pod hlavičkou družstva Berlin Lions. V krátkém rozhovoru oba dva mj. zhodnotili uplynulý ročník…

Dvojice Anna Kellnerová a Classic se blýskla při finálovém mítinku Global Champions League čistým prvním kolem, Aleš Opatrný si s VDL Fakirem díky výbornému výkonu v kole druhém zajistil účast v poslední letošní Grand Prix Longines Global Champions Tour. Jaké dojmy si odváželi z katarské metropole (a nejen odtamtud) se dozvíte v následujícím krátkém rozhovoru.

 

Jak hodnotíte závěrečný mítink GCL a LGCT 2017 v Dauhá?

A.K.: Musím říci, že v Dauhá to bylo super. V pátek jsem měla smůlu, když jsem zaznamenala chybu na posledním skoku. Ale Giljandro skákal úžasně a Classic také. Už jsem se dostala do rytmu Global Champions Tour, mám pocit, že už vím, co můžu čekat a znám některé nástrahy, které stavitel často používá.

A.O.: Do Dauhá jsem byl nominován trenérkou Jessicou Kürten na poslední chvíli a koně už tak před finále skákali na halových závodech, ale musím konstatovat, že jak Idario, tak Fakir se cítili velmi dobře. I když to neusnadňovalo horké počasí, jsem s našimi výkony spokojený.

 

Jaké nejsilnější vzpomínky ve vás zanechal letošní ročník GCL a LGCT?

A.K.: Určitě nejúžasnější vzpomínka je na Londýn. Když jsme stáli na pódiu, to bylo něco, v co jsme samozřejmě doufali, ale nečekali jsme to. Přeci jen nemáme tolik zkušeností ani my, ani naši koně. Classic má na této nejvyšší úrovni zkušenost jen se mnou, takže jsem byla za Londýn moc ráda. To, že jsme se mohli podívat do všech ostatních destinací, to byl obrovský zážitek, ale Londýn byla třešnička na dortu.

A.O.: Za každé kolo, kde jsem mohl startovat, jsem byl moc rád. Momentálně v našem sportu nic vyššího než tato túra neexistuje. Doufám, že příští rok se nám ve Velkých cenách a týmových soutěžích ligy zadaří o ještě o něco víc.

 

Těšíte se na příští rok, kdy GCL vyvrcholí v Praze?

A.K.: Na příští rok se těším moc. Už vím, co mě na jakých místech bude čekat. Budu tak moci lépe plánovat, které koně kam vezmu. Budu mít více zkušeností, a těším se, že snad postoupíme s výsledky o kousek dál. Finále v Praze, to je něco, co jsem si nemyslela, že se může stát. Ta možnost se ale naskytla, a jsem z toho nadšená. Doufám, že si to všichni užijí, že přijde co nejvíc lidí. Pro jezdecký sport v Česku je to něco neuvěřitelného. Věřím, že to posune české jezdectví zas o kus dál, že to přinese větší zájem a s ním třeba i nové sponzory.

A.O.: Finále 2018 v Česku, to je bomba. Pro Prahu to bude koňský svátek. Myslím, že hala bude určitě vyprodaná.

 

Co vás čeká v zimním období?

A.K.: Zimní období budeme mít klidnější, chystám se už jen na dvoje závody, a to do Šamorína a do Poznaně, kam vezmu ostatní koně. Pak si dáme já i koně trochu oddych, protože sezona byla neuvěřitelně náročná pro celý tým. Také pro všechny, kdo se starali o koně. Všichni si zaslouží si pořádně odpočinout, abychom se připravili na další sezonu.

A.O.: Měl bych do Vánoc absolvovat ještě asi troje mezinárodní závody, dvakrát by se mělo jednat o Světový pohár. V lednu si myslím, že bude delší pauza i pro koně a pak se začneme připravovat na další sezonu.

 

Kde a kdy začne vaše sezona 2018?

A.K.: Začneme koncem ledna ve španělské Olivě, kde se tak zvolna rozjedeme, abychom dostali koně do kondice.

A.O.: Nejspíš začneme menšími halovými závody v únoru, ale přesněji plánovat se bude v lednu. Příprava celé sezony se bude odvíjet od LGCT.

Děkujeme za rozhovor a přejeme mnoho dalších sportovních úspěchů nejen v rámci LGCT a GCL!

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.