Seznamte se: Anabel Balkenhol

Německá drezurní jezdkyně Anabel Balkenhol vyrostla u koní. Jejím otcem je slavný drezurní jezdec Klaus Balkenhol, vítěz zlatých medailí na olympijských hrách v letech 1992 a 1996. Svého prvního poníka dostala Anabel již v pěti letech, od 12 let pak začala závodit.

Ve svých 14 letech vyhrála na koni Eichkater první L-drezurní úlohu a absolvovala s ním i úlohy St. Georges. Prvního Grand Prix se účastnila s koněm Laudatio. S ním se rovněž účastnila německého šampionátu mladých jezdců v roce 1993.

Po studiu speciální pedagogiky změnila plány a odešla do amerického Del Mar pomáhat trénovat koně. Později pak pomáhala svým rodičům v trénování koní, až si na rodinné farmě založila vlastní tréninkové centrum.

Mnoho úspěchů na úrovni Grand Prix slavila s koněm Little-Big-Man. V roce 2009 přišel do její stáje valach Dablino. Díky trpělivému výcviku je dnes její stájovou jedničkou. Vyhrála s ním mnohá Grand Prix, dvojice se stala v roce 2010 národními šampiony Německa, získala bronzovou týmovou medaili na Světových jezdeckých hrách v Kentucky a v roce 2012 se účastnila olympijských her v Londýně.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.