Seznamte se: Cassio Rivetti

Původem brazilský parkurový jezdec Cassio Rivetti začal jezdit v sedmi letech na otcově farmě, protože jeho otec měl rád koně. Po studiích na univerzitě odcestoval do Evropy, aby se zlepšil v jezdectví. Byl také pozván Rodrigem a Nelsonem Pessoa, aby pro ně pracoval v Haras de Ligny v belgickém Fleurus.

Zde zůstal až do roku 2007, kdy přišla nabídka od ukrajinského podnikatele Alexandra Oniščenka na reprezentaci Ukrajiny.

Od roku 2009 reprezentuje tým Ukrajiny na mistrovstvích Evropy, světových šampionátech i olympijských hrách. Mezi jeho úspěchy patří vítězství v Grand Prix v Cáchách v roce 2009, Poháru národů v roce 2011 v Sopotech a Grand Prix v Arezzu v roce 2011, 3. místo v Grand Prix v Linci 2011, Munsteru a Barceloně. Nejvíce si však cení své účasti na Světových jezdeckých hrách v roce 2006, kde ještě reprezentoval Brazílii. Jeho tým zde dokončil na 10. místě. Světových jezdeckých her se účastnil ještě v roce 2010 a 2014, kde se umístil mezi jednotlivci na osmém místě, mezi týmy na devátém.

Cassio Rivetti je ženatý. S manželkou Fabianou má syna Viniciuse a dceru Beatriz. Jeho vzorem je brazilský jezdec Nelson Pessoa a jeho snem získat olympijskou medaili.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.