Seznamte se: Clarke Johnstone

Novozélandský všestrannostní jezdec Clarke Johnstone vyrůstal na farmě v Otago. Ve 12 letech jel poprvé se svoji sestrou na vyjížďku na černém poníkovi jménem Tom a od té doby se do ježdění zamiloval. V roce 2008 dokončil studia na místní univerzitě a přesunul se na Severní ostrov, aby se mohl naplno věnovat všestrannosti.

Během následujících let se stal třikrát vítězem New Zealand Advanced Eventing Championships. V 19 letech byl vůbec nejmladším jezdcem, který vyhrál kvalifikační závod Světového poháru ve všestrannosti. V roce 2010 pak byl součástí bronzového novozélandského týmu na Světových jezdeckých hrách v Kentucky. Clarke také v roce 2011 vyhrál Světový pohár ve všestrannosti.

Po úspěšné sezoně v roce 2011 se v květnu přestěhoval do Anglie, aby se mohl připravovat na následující olympijské hry v Londýně 2012. V Anglii působil ve stájích Marka Todda ve Wiltshire, kde měl příležitost učit se od této legendy.

Bohužel po několika letech plných zranění a ztrátě své koňské jedničky byl nucen se v roce 2014 přestěhovat zpět na Nový Zéland. Nyní vlastní jezdeckou stáj Clarke Johnstone Eventing ve Waikato, kde trénuje jezdce i koně.

V roce 2016 se zúčastnil olympijských her v Rio de Janeiru. Zde se umístil mezi jednotlivci na šestém místě a s týmem Nového Zélandu obsadil místo čtvrté.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.