Seznamte se: Fiona Bigwood

Britská drezurní jezdkyně Fiona Bigwood začala jezdit v místním jezdeckém klubu v sedmi letech, brzy poté dostala poníka od sestřenice. Její maminka se také učila jezdit na koni a přesvědčila trenérku Marion Larrigan, aby porušila svá pravidla a vzala mezi své studenty i Fionu.

Když jí bylo 19 let, přestěhovala se do Dánska, kde tři roky trénovala s Hasse Hoffmannem. Poté se přesunula do Německa, aby mohla trénovat s Jan Bemelmansem.

Byla členkou britského týmu na juniorském mistrovství Evropy v roce 1993 a v roce 1994 se účastnila soutěží mladých jezdců. V roce 1996, ve svých 21 letech, se stala nejmladší britskou jezdkyní na seniorském mistrovství Evropy.

Nakonec si v roce 1998 koupila vlastní areál s 54 boxy. Ten vedla se svým partnerem, dánským jezdcem Andersem Dahlem, než se pár v roce 2009 vrátil i se dvěma dětmi zpět do Anglie. Zde mají vlastní areál Bourne Hill Stables v Horshamu, kde trénují drezurní koně. Areál navrhl její manžel a zahrnuje halu a 28 stájí.

Po vážném pádu v roce 2014 zvažovala prodej svých koní. Rodina ji však podporovala a tak se v roce 2015 vrátila do závodního obdélníku.

Jejím snem je vyhrát zlatou olympijskou medaili v Rio de Janeiru.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.