Seznamte se: Hazel Shannon

Australská všestrannostní jezdkyně Hazel Shannon pochází z malého města Mutchilba v severním Queenslandu. Hazel začala jezdit již ve třech letech. Pochází z koňácké rodiny, její otec je prezidentem District Australian Stock Horse Society, koním se věnuje i její bratr.

Hazel začala jezdit všestrannost s klisnou Northern Fable, která patřila její tetě Lynne Kaelin. Dvojice se společně dostala až na dvouhvězdové závody a na úroveň Prix St Georg v drezuře. Bohužel pak klisna utrpěla zranění, a tak bylo rozhodnuto o jejím přesunu do chovu.

Životním koněm se pro Hazel ale stal valach jménem Clifford. Ten byl nejprve trénován v Tasmánii jako dostihový kůň, ale příliš se mu nedařilo, a tak byl prodán. Hazel s ním začala závodit v roce 2011 na malých závodech. Na trati se projevil jako temperamentní a velice spolehlivý. Společně se kousek po kousku propracovávali na vyšší úrovně. V 11 letech tak měl valach na svém kontě tři vítězství v soutěžích CIC3* a začal být vážným adeptem pro olympijské hry. Největším úspěchem dvojice je však vítězství ve druhém kole FEI Classics 2016/17, sérii šesti čtyřhvězdových závodů, v Adelaide, kde zvítězili s velkým náskokem před zkušenějšími dvojicemi.

Hazel Shannon pracuje od roku 2010 v rodinné stáji Ryans, kde se věnuje chovu a tréninku koní.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.