Seznamte se: Laura Graves

Americká drezurní jezdkyně Laura Graves se narodila v roce 1987 a jezdila již jako dítě. Svoji kariéru však začala v kadeřnictví. Její rodina neměla dostatek finančních prostředků, aby Lauře splnila sen o závodní kariéře nákupem zkušeného koně...

Na základě videa tak zakoupila z Nizozemska v roce 2008 mladého koně, valacha Verdadese. „Jakmile přijel, uvědomili jsme si, jak silný a citlivý je. Bylo mu šest měsíců a tři muži jej museli nakládat do přívěsu. Byl extrémně divoký, temperamentní až nebezpečný.“ Laura v něm rozpoznala talent a přestěhovala se s ním na Floridu.

Na Floridě potkala Debbie McDonald, drezurní jezdkyni, jež se účastnila olympijských her. Ta ve dvojici spatřila velký talent a souhlasila, že je bude trénovat. Graves si založila stáj, ve které mohla trénovat a ustájit i jiné koně. V roce 2011 si ve stáji Verdades zlomil čelist. Po úspěšném uzdravení o rok později začala dvojice závodit na úrovni Prix St. Georges.

Opravdovým průlomem v jejich kariéře byl rok 2014, kdy se již dvojice účastnila soutěží Grand Prix. Nejprve na Drezurním festivalu ve Wellingtonu na Floridě získala vysoké známky. Ve stejném roce na Dressage Festival of Champions dokonce obsadila druhé místo za Steffanem Petersem. Tímto úspěchem byla nominována do týmu Spojených států a odcestovala na Světové jezdecké hry do Normandie. Se svým skóre 82,036 % se tam staly teprve čtvrtou americkou dvojicí, jež překonala na světovém šampionátu hranici 80 %. Tým Spojených států se i díky nim umístil na celkovém čtvrtém místě. Mezi jednotlivci obsadila Laura s Verdadesem páté místo.

V úspěších dvojice pokračovala i v roce 2015. Na finále Světového poháru v Las Vegas dokončila čtvrtá, při Pan Amerických hrách pomohla týmu Spojených států k zisku zlatých medailí, zatímco mezi jednotlivci se umístila na druhém místě. Úspěšně odstartoval i rok 2016, a to ziskem mnoha vítězství na Drezurním festivalu ve Wellingtonu v závodech CDI5*, CDI4* a CDIO3*.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.