Seznamte se: Phillip Dutton

Americký všestrannostní jezdec Phillip Dutton se narodil v Novém Jižním Walesu v Austrálii. Vyrůstal na rodinné farmě, kde také měli koně. Celé dětství závodil v místním pony clubu.

V roce 1991 se přestěhoval do Spojených států, aby trénoval ve více mezinárodním prostředí. Zde se také začal připravovat na olympijské hry v Atlantě v roce 1996, na kterých se stal součástí vítězného australského týmu. Olympijské hry vyhrál s týmem také na domácí půdě v Sydney v roce 200. Celkem reprezentoval Austrálii na třech olympijských hrách a čtyřech světových šampionátech.

V roce 2006 se stal americkým občanem, aby mohl reprezentovat svoji novou zemi, do které se přestěhoval. Již v roce 2007 vyhrál s týmem USA Pan americké hry v Rio de Janeiru a mezi jednotlivci obsadil druhé místo. Na olympijských hrách reprezentoval svoji novou zemi poprvé v roce 2008 v Hong Kongu, kde se s týmem umístil na sedmém místě. Stejné místo zopakoval také v roce 2012 v Londýně.

Se svoji ženou Evie vlastní True Prospect Farm ve West Grove a Red Oak Farm v Aikenu, kde trénují jezdce. Phillip je také zakládajícím členem Professional Riders Organization a v roce 2012 a 2013 byl jejím prezidentem.

V roce 2002 byl uveden do australské sportovní síně slávy. Obdržel také Medal of the Order a Australian Sports Medal.

Se svojí ženou, nevlastní dcerou Lee Lee a dvojčaty Mery a Olivií žije v Avondale. Kromě koní ho baví čtení, golf a tenis.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.