Seznamte se: William Funnel

Anglický skokový jezdec William Funnel začal jezdit již jako dítě na rodinné farmě v Ashfordu. Když se nemusel věnovat práci na farmě, tak jezdil na ponících. V 16 letech se po dokončení školy rozhodoval mezi prací na farmě a kariérou parkurového jezdce. Dostal ale nabídku práce druhého stájového jezdce v Brendon Stud a tak se rozhodl pro kariéru jezdce.

Po 20 let reprezentuje Velkou Británii na nejvyšší skokové úrovni. Na svém kontě má 27 reprezentačních akcí včetně dvou mistrovství Evropy a vítězství ve více než 50 mezinárodních závodech. Mezi jeho největší úspěchy patří vítězství v Derby v Hickstead roku 2006 a 2008. V roce 2013 také vyhrál s týmem Velké Británie mistrovství Evropy.

Společně se svojí manželkou, anglickou všestrannostní jezdkyní Pippou, a chovatelem Donalem Barnwellem vlastní Billy Stud poblíž anglického Dorkingu. Stáj je zaměřená na chov mladých koní.  

Společně s manželkou se stali prvním manželským párem uvedeným do síně slávy British Horse Society. Pippa byla uvedena do síně slávy v roce 2005, William pak v roce 2014.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.