Sportovní sezona na závodišti se rozjíždí

Pro ty, kteří se už nemohli dočkat zahájení sezony na pardubickém závodišti, máme dobrou zprávu. První sportovní akce se uskuteční už příští týden. Sezona se rozjíždí prostřednictvím parkurového skákání a tradičních jarních závodů všestrannosti. Především na atraktivní všestrannost určitě zamíří desítky koní a jezdců, může jich být až dvě stě. 

Ani v letošním roce nebudou chybět středeční veřejné tréninky. Tzv. hobby parkurové závody se podle počasí uskuteční ve dnech 22. a 29. března a také první středu následujícího měsíce, tedy 5. dubna. Zájemci si mohou vyzkoušet parkurové soutěže do výšky překážek 70, 90, 100 a 110 centimetrů. Prezence je vždy od 14 hodin, první soutěž odstartuje v 15 hodin.

 

Hned další týden přijdou na řadu první letošní závody všestrannosti. Jarní všestrannost se pojede o víkendu 14. – 16. dubna a jejich součástí bude i kvalifikace na Zlatou podkovu. V pořadí už 51. ročník seriálu tradičně startuje v Pardubicích.

Letos diváci uvidí o dvě soutěže víc než třeba vloni. Kromě „podkovy“ to bude i několik stylových soutěží, ze soutěží Pony vzejdou vítězové Národního poháru České jezdecké federace dětí a mládeže a pořadatelé nezapomněli ani na kategorii Hobby. Koně a jezdci během tří musí absolvovat nejen páteční drezuru, ale také sobotní a velmi atraktivní terénní zkoušku v dráze Velké pardubické, která je divákům volně přístupná, a nedělní parkur. Vstupné na všechny tři dny je zdarma.

 „Jarní všestrannost je pro nás vždycky velká premiéra nadcházející sezony, o kterou bývá mezi jezdci velký zájem. Závody všestrannosti v Pardubicích obecně patří mezi vyhledávané podniky. Pravidelně sem míří až dvě stovky soutěžních dvojic,“ prozradil místopředseda představenstva a výkonný ředitel Dostihového spolku Martin Korba.

Závody dubnové všestrannosti ale nejsou jediné, které se letos na pardubickém závodišti uskuteční. Nejvýznamnější soutěží tohoto sportu bude Mistrovství České republiky, které se do Pardubic vrací opět po roce. Bude jedním z vrcholů prázdninového programu. 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.