Světový pohár 2016/2017: Madrid - Grand Prix pro Ehninga

Od 24. do 27. listopadu se ve španělském Madridu uskuteční další kolo Světového poháru ve skocích a startuje nový ročník Světového poháru ve voltiži. Na startu nebude chybět nejlepší domácí jezdec Sergio Alvarez Moya ani světová jednička Christian Ahlmann. Podrobnosti uvnitř. Aktualizace 28. 11. 7:00 HOD: Vítězem šestého kola Světového poháru se stal Marcus Ehning. Podívejte se na jeho vítězné rozeskakování na videu.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Během závodů v Madridu bude mít premiéru nový formát soutěže s názvem JumpingClash Challenge. Jezdci jsou zde rozděleni do dvou skupin Seeded (8 nejlepších jezdců světového žebříčku) a challengers (8 nejlepších jezdců z první kvalifikace). Obě skupiny budou soutěžit proti sobě ve vylučovacích kolech až do velkého finále. Formát soutěže je podobný, jaký se používá například u tenisu.

 

Skoky

Na start šestého kolo Světového poháru západoevropské ligy se postavilo celkem 40 dvojic. Kurz parkuru od španělského stavitele Javiera Trenora obsahoval 12 překážek s časovým limitem 68 sekund. Devět dvojic dokázalo první kolo zajet bezchybně a kvalifikovat se do rozeskakování. To přineslo několik překvapení a pouze pět jezdců dokázalo zopakovat bezchybnou jízdu. Z vítězství se radoval německý jezdec Marcus Ehning s hřebcem Comme II Faut před druhým Kevinem Stautem s valachem jménem Aran. Třetí se umístil Scott Brash s klisnou Hello M'Lady. Po šesti kolech vede západoevropskou ligu Světového poháru Kevin Staut s 56 body před Romainem Duguetem (43 bodů) a třetím Stevem Guerdatem (42 bodů). Průběžné pořadí najdete zde.

 

Vítězné rozeskakování v podání Marcuse Ehninga a Comme II Faut

 

Voltiž

Světový pohár ve voltiži  odstartoval v Madridu ve čtvrtek 24. a pátek 25. listopadu. Účastnili se ho jak v mužské tak ženské kategorii čtyři voltižéři. Mezi ženami se z vítězství radovala Italka Anna Cavallaro, která v obou kolech získala skóre nad osm bodů (výsledky najdete zde). V mužské kategorii zvítězil Švýcar Lukas Heppler s celkovým ziskem 8,535 bodů před druhým Němcem Jannick Heilandem - 8,395 bodů (výsledky najdete zde).

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.