Světový pohár ve voltiži 2015/2016: Finále v Dortmundu

Světový pohár ve voltiži proběhne v celkem pěti kvalifikačních závodech. Soutěží se ve třech kategoriích - jednotlivci muži, ženy a Pas-de-Deux. Na startu nebude chybět ani český zástupce. Jakých závodů se zúčastní Lukáš Klouda? Aktualizace 7. 3. 7:00 HOD: Finálový závod se konal v Dortmundu. Kdo zde zvítězil?

Výsledky a aktuální startky

Průběžné pořadí - muži

Průběžné pořadí - ženy

Průběžné pořadí - Pas-de-Deux


Kalendář závodů

Dortmund (3. - 6. 3. 2016) - finále

V mužské kategorii došlo již v pátek k překvapení, když šampion z mistrovství Evropy, Jannis Drewell, udělal chybu a získal 8,225 bodu. Po prvním kole byl na prvním místě německý voltižér Daniel Kaiser se skóre 8,817. Ve druhém kole předvedl Kaiser vyrovnaný výkon s 8,697 bodu, což mu celkově stačilo na vítězství ve finále, před druhým Jannis Drewellem. První dva jezdce dělilo v celkovém hodnocení pouze 0,14 bodu. Finále se účastnil i český reprezentant Lukáš Klouda, který dokončil na 6. místě. Výsledky.

V ženách se žádné překvapení nekonalo. Z vítězství se po dvou kolech radovala švýcarská voltižérka Simone Jäiser před Kristinou Boe a třetí Isabel Fiala. Výsledky.

I v soutěži dvojic Pas-de-Deux se z vítězství radovali favorité. Německá dvojice Pia Engelberty a Torben Jacobs zvítězili s velkým náskokem před italskou dvojicí Erika Di Forti a Lorenzo Lupacchini, když v druhém kole obdržela od tří rozhodčích hodnocení více jak 9 bodu. Výsledky.

 

Lipsko (14. - 17. 1. 2016)

Úřadující šampion v mužské kategorii, Jannis Drewell, potvrdil i v posledním kvalifikačním kole v Lipsku svoji nadvládu, když zvítězil po třetí za sebou s celkovou známkou 8,969. I v ženské kategorii potvrdila dalším vítězstvím svoji dominanci Simone Jäiser, která dosáhla na celkových 8,947 bodu. V soutěži dvojic se radovali domácí Pia Engelberty a Torben Jacobs.

V mužské kategorii soutěžil i český voltižér Lukáš Klouda, kterému po prvním kole patřila sedmá příčka se ziskem 8,220. Po druhém kole si o místo polepšil a s celkovými 8,047 body dokončil na šestém místě.

Mechelen (26. - 30. 12. 2015)

Vůbec poprvé hostil Mechelen Světový pohár ve voltiži. Dvoukolovou soutěž mužů ovládli němečtí voltižéři. Zvítězil Jannis Drewell s celkovým ohodnocením 8,412 bodu před Thomasem Brüsewitzem a Francouzem Vincentem Haennelem. Lukáš Klouda dokončil na šesté pozici s hodnocením 7,773, ačkoliv mu po prvním kole patřilo čtvrté místo se hodnocením 8,011 bodu. Výsledky.

Soutěž žen již po třetí za sebou vyhrála švýcarská voltižérka Simone Jäiser s hodnocením 8,771 před francouzskou voltižérkou Anne-Sophie Musset a německou zástupkyní Kristinou Boe. Výsledky.

Soutěž dvojic, Pas-de-deux, ovládli Němci Jacobs Torben a Pia Engelberty s hodnocením 8,659 bodu. Výsledky.

 

Salzburg (3. - 6. 12. 2015)

Po prvním kole soutěže žen vedla švýcarská voltižérka Simone Jäiser, nakonec se však po druhém kole radovala Italka Anna Cavallaro s celkovým skóre 8,373. Výsledky.

Po skvělém prvním kole zvítězil v soutěži mužů Jannis Drewell. Na druhém a třetím místě se umístili domácí Vincent Haennel a Clement Taillez.

Soutěž Pas-de-Deux ovládli Italové Erika di Lupacchini a Lorenzo Forti. Výsledky.

 

Madrid (26. - 27. 11. 2015)

Soutěž Světového poháru vyhrála v kategorii žen Švýcarka Simone Jäiser, která také vyhrála již čtvrteční první kolo. Zvítězila s celkovou známkou 7,8. Druhé místo obsadila Rakušanka Isabel Fiala a třetí Anne Sophie Musset z Francie. Kategorii mužů ovládl Němec Daniel Kaiser, pátý ze Světového poháru v roce 2010 a nynější čtvrtý muž světového žebříčku. Dosáhl celkové známky 7,806. Druhý skončil Lukas Heppler s 7,677 a třetí místo obsadil Ital Francesco Bortoletto se známkou 6,061.

 

Paříž (27. - 28. 11. 2015)

V druhém kole Světového poháru ve voltiži v Paříži dominovali v mužské kategorii domácí voltižéři. Závodů se na pozvání pořadatelů zúčastnil držitel titulu Nicolas Andreani, který již nezávodí. A bylo to jako by nikdy do důchodu neodešel, s celkovým skóre 8,529 s přehledem zvítězil. Ale body do Světového poháru sbíral až druhý Clément Taillez. Na třetím místě skončil další domácí voltižér Ivan Nousse. Na čtvrtém místě se umístil český reprezentant Lukáš Klouda. Po prvním dni se známkou 7.771, za volnou sestavu dostal 7.156 a celkově tak 7.464.

V kategorii žen zvítězila Italka Anna Cavallaro. 29 letá voltižérka zvítězila s celkovým skóre 8,380. Po prvním dnu ale nebyla se svým výkonem spokojená: "Udělala jsem několik chyb v první soutěži, ale tento sobotní večer vyšlo všechno perfektně pro mě i mého koně Nelsona." Na druhém místě skončila domácí Manon Noel se známkou 8,005 a třetí místo obsadila nizozemská voltižérka Carola Sneekes s hodnocením 7,671.

Soutěž Pas-de-Deux vyhráli americké voltižérky, sestry Cassidy a Kimberly Palmer.

Kompletní výsledky

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.