Velká cena Litomyšle zrušena

Parkurová Velká cena Litomyšle, kterou měly vyvrcholit čtyřdenní závody Českého skokového poháru v Suché, musela být kvůli nepřízni počasí zrušena. „Od sobotního večera tu vydatně pršelo. Nepamatuji se, kdy tady spadlo tolik vody,“ říká Jiří Skřivan.

Úvodní mítink Českého skokového poháru v Suché u Litomyšle začal již ve čtvrtek a do soboty se uskutečnilo čtrnáct soutěží. Dalších pět bylo naplánováno na finálový den, který měl vyvrcholit Velkou cenou Litomyšle.

„Bohužel kolbiště i opracoviště jsou v podstatě pod vodou. Přívalové deště přišly již v sobotu večer, pak sice na chvíli ustaly, ale nad ránem opět začalo pršet a terén není způsobilý k tomu, aby se na něm skákalo. Je nám to velice líto, ale nedělní soutěže proto musíme zrušit,“ uvedl hlavní organizátor závodního mítinku v Suché a prezident Asociace Český skokový pohár v jedné osobě Jiří Skřivan.

Domácí parkurová extraliga pokračuje již za pár dní dalším kolem. To se uskuteční ve Zduchovicích u Kamýku nad Vltavou již od středy 10. června. Nedělní Velká cena Zduchovic tak neplánovaně bude první možností, jak získat body do 19. ročníku tohoto prestižního skokového seriálu, jenž v září vyvrcholí atraktivním finále pro čtyři nejlepší jezdce, kteří si mezi sebou vystřídají své koně. Podrobnosti najdete na adrese www.ceskyskokovypohar.cz.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.