Letní jezdecké tábory ve Všeticích

PR TEXT Jezdecký klub Všetice ve spolupráci s JK Gate přichází v roce 2018 s novinkou – dětskými jezdeckými tábory, které jsou určené jak pro začátečníky, tak pro ty, kteří jsou v koňském sedle jako doma.

Proč si vybrat právě nás?

Jezdecký areál disponuje moderním jezdeckým vybavením. Součástí areálu je i krytá jezdecká hala, která zaručuje jezdecké hodiny v jakémkoli počasí.

Pro výcvik jsou připraveni prověření koně, kteří odpovídají jezdecké úrovni dětí.

Výcvik provádí zkušení instruktoři, kteří mají mnohaletou praxi, nejen v oblasti výcviku jízdy na koni, ale též v oblasti zážitkové pedagogiky.

V programu tábora jsou zahrnuty i teoretické hodiny s veterinárními lékaři, kováři a úspěšnými parkurovými jezdci, kteří nastíní jaké to je mít jezdectví jako profesi.

Areál nabízí širokou škálu volnočasových aktivit – k dispozici je lezecká síť, stolní fotbálek, vodní zorbing, lukostřelba atd. Areál též disponuje venkovním bazénem a koupacím jezírkem.

Areál je vzdálený 35 km jižním směrem od Prahy, díky tomu je dobře dostupný ze všech koutů ČR.

 

Průběh jezdeckého tábora

Tábor probíhá v osmi turnusech během letních prázdnin. Nábor dětí a předání veškerých dokumentů bude probíhat vždy v neděli od 15:00, prvním jídlem v den příjezdu bude večeře.

V neděli vždy proběhne seznámení se s provozním řádem areálu, pravidly jezdeckého tábora, děti budou také poučeny o tom, jak se bezpečně pohybovat okolo koní.

Děti se také seznámí s koňmi, na kterých bude výcvik probíhat.

Úvodní večer proběhnou seznamovací hry a rozčlenění dětí do týmů, ve kterých budou soutěžit v průběhu celého týdne o body. Vítězný tým bude odměněn věcnými cenami.

Každý turnus končí následující sobotu jezdeckou show, která začíná v 10:00. Během této show děti rodičům předvedou, co se za týden výcviku naučily.

Po této praktické ukázce odjíždí táborníci domů.

Jezdecký tábor je určen pro děti od sedmi let.

 

Výcvik jízdy na koni a bezpečnost

Pro děti jsou připraveny každodenní jezdecké lekce na zkušených koních. Děti okusí jak výcvikové hodiny na jízdárně, tak vyjížďky do přírody.

Táborníci budou také moci přihlížet výcviku skokových koní pod vedením jednoho z nejlepších českých jezdců.

S jízdou na koni úzce souvisí otázka bezpečnosti – jezdecká helma, bezpečnostní vesta i jezdecké rukavice budou bezplatně k zapůjčení přímo v areálu tábora. Mezi základní jezdeckou výbavu patří i jezdecké kalhoty, nebo alespoň přiléhavé elastické kalhoty, které zabrání odřeninám.

Na jezdeckém táboře je samozřejmý čtyřiadvacetihodinový dozor proškoleného zdravotníka. Lékařská péče je zajištěna v 15 km vzdáleném Benešově v nemocnici Rudolfa a Stefanie.

 

Ubytování a stravování

anička GamínDěti budou ubytovány v nových moderních maringotkách se zavedenou elektrickou energií. Přímo u maringotek bude umístěno mobilní WC. Hlavní budova disponující veškerým sociálním vybavením je od tábora vzdálena zhruba sto metrů.

V hlavní budově je též společenská místnost, kde mohou děti trávit volný čas, a kde budou probíhat teoretické lekce a společné zábavní večery s tvořením a hrami.

Stravování bude probíhat pětkrát denně v hlavní budově, samozřejmostí je celodenní pitný režim.

 

Podrobnosti včetně přihlášky najdete na webu http://www.jk-vsetice.cz/jezdecke-tabory/

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.