Přivítejte jaro v Lysé na celostátních výstavách Zemědělec & Jaro s koňmi

Oslava prvních jarních dnů proběhne od 22. do 26. března na lyském výstavišti.  Již čtyřicáté šesté pokračování této největší zahrádkářské, zahradnické a zemědělské události, představuje pádný důkaz o všeobecné oblibě této akce mezi všemi odborníky i širokou veřejností.  Jako každoročně představí vystavovatelé široký sortiment jarních květin, osiv, stromků, keřů, postřiků a zahradnických pomůcek, doplněných o zemědělskou a zahradní techniku.  

Výstava zemědělec uspokojí svým zaměřením zástupce z řad odborné i laické veřejnosti. Téměř 200 tuzemských či zahraničních vystavovatelů nabídnou to nejlepší ze svého sortimentu.  Za povšimnutí určitě stojí možnost zakoupení nové sadby brambor od předních tuzemských producentů této plodiny nebo si zakoupit vejce od jednoho z největších producentů v ČR. V rámci pětidenní výstavy se mohou návštěvníci těšit po celou dobu na odborné přednášky a bohatý doprovodný program.

V průběhu sobotního dopoledne proběhne slavnostní vyhlášení výsledků soutěže „Potravinářský výrobek Středočeského kraje“. Vítězní aktéři soutěže získají kýžený certifikát, který opravňuje výrobce oceněného potravinářského výrobku k užívání ochranné známky s logem soutěže. Toto ocenění si již získalo oblibu a uznání mezi výrobci i zákazníky.  V hale „B“ u stánku Středočeského kraje budou moci návštěvníci tyto výrobky jak ochutnat, tak i zakoupit.

Návštěvníci se mohou těšit na zahradnické trhy, kde budou mít možnost nákupu jak rostlinný materiál, tak potřeby a pomůcky pro zahradu. V prodeji budou okrasné i ovocné dřeviny, růže, cibuloviny, osiva, sadba, balkonové rostliny, jahodníky či trvalky, skleníky, pařníky, zahradní nábytek, pergoly a velký výběr zahradní techniky od několika prodejců.

Výstavu obohatí již 17. ročník aranžerské soutěže POLABSKÝ MOTÝL 2017 na téma „František Antonín Špork“. Tato soutěž proběhne 22. 3. a je určena především mladým talentům z řad studentů odborných škol a učilišť.

Jarní výstava Zemědělec a Jaro s koňmi pro Vás bude otevřena od středy 22. do neděle 26. března vždy od 9. do 17. hodin. Více informací na www.vll.cz

Pět jezdeckých disciplín na čtvrtém Jezdeckém festivalu.

Od 22. do 26. března 2017 se milovníkům koní a jezdeckého sportu znovu otevřou brány haly C výstaviště v Lysé nad Labem, kde se uskuteční již čtvrtý ročník na české poměry zcela jedinečné sportovní události s příznačným názvem Jezdecký festival.

Oficiální soutěže v celkem pěti disciplínách pod hlavičkou České jezdecké federace budou moci návštěvníci sledovat v průběhu pětidenního Jezdeckého festivalu v Lysé nad Labem, který se odehraje zároveň s tradiční výstavou zeleně, mechanizace, pěstitelství, květin, ekologie a zpracování výpěstků „Zemědělec – Jaro s koňmi“. Festival je svým formátem na území České republiky naprosto ojedinělou akcí. Žádný jiný jezdecký mítink, při kterém se prezentuje současně hned pět klasických jezdeckých odvětví, se u nás nekoná.

V prvních třech dnech, tedy od středy do pátku, proběhnou soutěže v parkurovém skákání, páteční program uzavře všestrannost, která při své premiéře v roce 2016 doslova zvedla diváky ze sedaček. Sobota bude patřit drezuře a voltiži, a poslední den je vyhrazen pouze pro soutěže spřežení. Pro parkurové jezdce a sportovní vozataje je Jezdecký festival výjimečný navíc tím, že při něm vyvrcholí série Zimního Jezdeckého poháru. Ten se koná v halách na území celé České republiky v období od ledna do března a jezdci při něm sbírají body do žebříčku, aby se právě při jeho finále během Jezdeckého festivalu utkali o celkové vítězství. Skokové finále bude na programu v pátek 24. března, o dva dny později se rozhodne o vítězích vozatajské části pohárové túry.

Vedle sportovního klání nebude chybět také tradiční sobotní večerní program, při němž bývají tribuny pravidelně zaplněné do posledního místa. Diváci mohou tradičně zhlédnout rozmanité ukázky výcviku a práce s koňmi doplněné jezdeckými disciplínami a sportovním využitím koní. Hned ve dvou výstavních halách návštěvníci najdou prodejní stánky s jezdeckými a chovatelskými potřebami. Veškeré informace o Jezdeckém festivalu najdete na internetové adrese: www.jezdeckyfestival.cz nebo na stránkách výstaviště Lysá nad Labem s adresou: www.vll.cz

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.