Na Šiklově Mlýně se bojovalo o kvalifikacina Světový pohár

Sobota 12. července patřila všem jezdcům, koňákům ale především všem milovníkům nádherných koní. Atraktivní rychlostní závody Pole Bending a Barrel Race v kategorii dospělí i junioři dostaly do varu opravdu každého diváka sedícího na tribuně rodeo arény v Šiklově mlýně. To, co hnalo jezdce i koně kupředu, bylo jediné – touha vyhrát. Tento kvalifikační závod na Světový pohár v Číně letos zastřešovala asociace NBHA.

Poprvé tak v historii Šiklova mlýna se nejednalo o hobby závody, ale všichni jsme byli svědky profesionálních jízd nejlepších jezdců z celé České republiky i zahraničí. Výhercem v závodu Pole Bending kategorie dospělí se stal Vladimír Šedivý s koněm Shock Time. Závod Barrel Race v kategorii dospělí ovládla Iveta Kubátová s koněm Fontána a v dětské kategorii byla nejlepší Sabina Adamová s koněm Elegance. Po celý den jsme se také mohli bavit v městečku a v indiánské vesnici při bohatém programu.

 

 

Mimořádný avšak již tradiční Velký den koní odstartoval na Šiklově mlýně v 10 hodin na náměstí městečka a také v indiánské vesnici. Čekání na 14. hodinu, kdy vypuknul hlavní program na rodeo aréně, si návštěvníci užívali při westernovém programu v městečku. Nechybělo humorné divadlo o karbaníku Jimovi, taneční vystoupení na náměstí nebo nespočet atrakcí pro malé i velké návštěvníky. Ve 14 hodin jsme se tedy všichni přesunuli do Rodeo arény užít si ten správný adrenalin při rychlostních závodech Pole Bending a Barrel Race. Na prvním místě v závodu Pole Bending v kategorii dospělí se umístil Vladimír Šedivý s koněm Shock Time, druhé místo obsadila Petra Čechová s koněm Of All Time Bar a třetí místo opět patřilo Petře Čechové, ale tentokrát s koněm Sandy Holly Bay. Pořadí v závodu Barrel Race v kategorii dospělí bylo následovné. První místo Iveta Kubátová s koněm Fontánou, druhé polská závodnice Iwona Loch s koněm Bueno Little Badge a třetí opět polská závodnice Małgorzata Pokój s koněm Dorothy Freckles. V dětské kategorii vyhrála Sabina Adamová s koněm Elegance, druhé místo obsadila Dominika Fenclová s koněm Jazz Lady a třetí Iveta Ťupová s koněm Island.

 

 

V průběhu celého programu na rodeo aréně jsme všichni netrpělivě očekávali výsledky soutěže o nejkrásnějšího koně. Vyhrál opět nádherný fríský kůň Tis ze stáje Šiklova mlýna? Ano, tento krasavec již po třetí obhájil to, že je opravdu nejkrásnějším koněm široko daleko. Hlasování měli v rukou samotní návštěvníci akce a jeden z hlasujících, který byl vylosován, si odnesl krásnou cenu a to poukaz na pobyt v Šiklově mlýně v hodnotě 4 000 Kč. V 16:30 čekala na návštěvníky Zvířecí a westernová show v amfiteátru a v 18 hodin jsme shlédli dramatický příběh Návrat o lásce i nenávisti. Den se dále nesl v rytmu country, kdy jsme si všichni mohli zatančit či jen tak vychutnávat atmosféru při živé kapele. Od 21 hodin přišla na řadu soutěž v jízdě obratnosti na elektrickém býku, kde si ten nejšikovnější jezdec odnesl hodnotný poukaz na 5 000 korun. Program v amfiteátru byl uzavřen krásným ohňostrojem. Kdo chtěl pokračovat ještě déle do noci, zatančil si před Saloonem na diskotéce nebo se projel strašidelným vláčkem Union Pacific.

 

 

 

Původní zpráva

O víkendu bude Šiklův mlýn ve Zvoli nad Pernštejnem rájem pro milovníky koní. V sobotu 12. 7. se zde koná Velký den koní a bude se opravdu na co dívat. Hlavní program začne ve 14 hodin velkým průvodem koní. Nejlepší jezdci z celé České republiky se pak se svými koňmi utkají v rychlostních závodech Barrel Race a Pole Bending.

Návštěvníci se mohou těšit i na úžasné ukázky drezury ve španělském stylu Kladrubského a Lipického koně. Nebudou chybět ani ukázky parkuru a soutěž o nejkrásnějšího koně. Perličkou je rychlostní soutěž mezi koněm a čtyřkolkou. Ve večerních hodinách nás čeká soutěž v jízdě na elektrickém býkovi o 5 000 korun, kterou doplní country bál. Celý příští týden na Šiklově mlýně probíhá kurz country tanců, který je již několik let uzpůsoben i mladé generaci a tak zde nechybí moderní hudba i choreografie. Celý týden je pak pod názvem Taneční festival zakončen sobotním představením jak účastníků kurzu, tak i nejlepších českých a zahraničních tanečníků a večerním úžasným crazy divadlem Westernové nebe.

 

 

Tuto sobotu nás čeká jedna z nejtradičnějších akcí  Šiklova mlýna a to Velký den koní. Od 10 hodin je kvalifikace jezdců do hlavního programu v rodeo aréně a od 14 hodin začíná samotný hlavní program Den koní. Jako první nás čekají závody Barrel Race (slalom mezi barely) a Pole Bending (slalom mezi tyčemi). Zde se utkají jak zkušení jezdci, kteří závody na Šiklově mlýně jezdí pravidelně, tak i noví účastníci a samozřejmostí jsou pak i závody dětí. V přestávkách mezi jednotlivými koly se diváci mohou přesvědčit o vynikající práci s koněm kaskadérského týmu na Šiklově mlýně. Uvidíte ukázky drezury koní a těšit se můžete i na parkurové skákání a diváky velmi atraktivní rychlostní závod mezi koněm a čtyřkolkou. Jsme zvědaví, kdo že pak vyhraje tento rok.

 

 

Celý program bude zakončen soutěží o nejkrásnějšího koně. V podvečer nás k tanci naladí Country bál a ve 20 hodin začne soutěž v jízdě na elektrickém býkovi o 5 000 korun. Od 10 hodin po celý den je však i standardní program ve westernovém městečku. Dopoledne můžete shlédnout humorné divadlo Karbaník Jim, chybět nebude ani Zvířecí a westernová show a po závodech na vás čeká i odpolední dramatické divadlo Návrat. Také budou po celý den otevřené atrakce, jako například lukostřelba, jízda na koních, vláček Union Pacific, Safari vlak, elektrický býk a další. Navštívit také můžete Fotopark Krokodýl a Strašidelný zámek Draxmoor v nedaleké Dolní Rožínce.

 

 

Více informací na tel.: + 420 566 567 400 nebo na www.sikland.cz

Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.