11. mezinárodní výstava Koně v akci – zahraniční hosté

11. ročník mezinárodní výstavy Koně v akci se blíží. Na pardubickém Dostihovém závodišti se bude konat od pátku 4. září do neděle 6. září. Program akce zpestří dva zahraniční hosté, kteří budou zastupovat Španělsko a Slovensko.

Zemi z Pyrenejského poloostrova a starošpanělské koně Pura Razza Espaňola bude „zprostředkovaně“ reprezentovat italský hřebčín Excalibur, který sídlí nedaleko Brescie. Zabývá se chovem a importem andaluských koní ze Španělska. Na výstavu přiveze tři hřebce Pura Razza Espaňola a tři koně lusitánské (dva hřebce a jednu klisnu).
Předvádět je bude seňor Maestro Victoriano Jimenez Martinez z provincie Sevilla. Je zástupcem již páté generace rodiny, jež se věnuje koním Pura Razza Espaňola. Předvádí a vyučuje disciplíny španělské školy – Alta Escuela a tradiční španělské jezdecké styly – doma classica a doma vaquera. Jeho otec byl uznávaným mistrem španělské vysoké školy u tamního královského dvora.
Ze Slovenska do Pardubic dorazí hřebčín Motěšice. Na letošní výstavě představí zástupce plemene Furioso. Přiveze chovatelskou kolekci šesti koní (čtyři klisny, z toho dvě s hříbaty, a dva hřebce). V doprovodném programu budou k vidění v bloku „Čechy, Morava a Slovensko“.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.