Děti z jezdeckého kroužku budou točit pohádku s koňmi!

V Rybníčku na Pelhřimovsku sídlí farma, která se věnuje přípravě koní pro účely natáčení filmů. Kromě výcviku čtyřnohých filmových hvězd tam také od září loňského roku funguje jezdecký a chovatelský kroužek pro děti, kde se školáci učí pečovat o koně a také na nich jezdí. „V současné době kroužky navštěvuje více než tucet dětí, a protože jsme stáj filmových koní, chceme jim umožnit poznat také svět před kamerou i za kamerou. Proto jsme pro ně vymysleli projekt, který připravujeme od podzimu a realizace by se měl dočkat do konce tohoto školního roku,“ říká Nela Kyselová, jednatelka Jezdeckého klubu Stáj FILMKO, z.s., který kroužek v Rybníčku provozuje.

Malí koňaři se od podzimu podílejí na vzniku autorské pohádky, která bude z části loutková a z části hraná a zahrají si v ní samy děti z kroužku.

„Děti budou vodit loutky v kulisách, které během zimy pomáhaly vyrábět a v pohádce si zahrají jednak samy sebe, ale i některé pohádkové postavy,“ pokračuje Kyselová.

A o čem pohádka bude? „Nebudou v ní chybět klasické prvky, které do pohádky patří – boj dobra se zlem, čáry a kouzla a samozřejmě dobrý konec,“ prozrazuje Pavel Plch, filmový zbrojíř a šermíř, který se v kroužkové pohádce ujme režie, kamery i střihu.

A samozřejmě v ní nemohou chybět také koně. „Děj se bude točit kolem kouzelného poníka, kterého ukradne zlý čaroděj a děti se ho vydají zachránit, při čemž budou plnit různé úkoly spojené s koňmi,“ nastiňuje Václav Plánka, horsemaster, který se v pohádce kromě koordinace koní stará i o scénář. „V pohádce si spolu s dětmi zahrají naši koně. Stejně tak využijeme lokace na našem statku a v jeho blízkém okolí,“ uzavírá Plánka s tím, že natáčet se bude v první polovině května. 

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.